Скоро след като стана независима компания VMware може да се

...
Коментари Харесай

Broadcom се приближава до покупката на VMware за $61 млрд.


Скоро откакто стана самостоятелна компания VMware може да се влее в Broadcom
(снимка: VMware)

Производителят на чипове Broadcom е все по-близо до придобиване на софтуерната компания VMware. Евентуалната договорка се прави оценка от анализаторите на 61 милиарда $.

Намерението на Broadcom да погълне разработчика на програмен продукт за виртуализация стана известно през май т.г. Сега се разбра, че VMware не е получила други предложения в договарянията за придобиване, което значи, че Broadcom е една стъпка по-близо до покупката.

Сделката към момента предстои на утвърждение от регулаторите и акционерите на VMware. Акциите на компанията поевтиняха с повече от 8% след оповестяване на идната договорка с Broadcom, отбелязва Datacenetr Dynamics.
още по темата
През 2016 година, когато Dell погълна EMC за 67 милиарда $, компютърният колос получи и 81% дял във VMware. Миналата година VMware стана независима компания, само че Майкъл Дел резервира почти 36 % дял в компанията. В същото време пазарната капитализация на VMware непрестанно понижава, откогато компанията стана самостоятелна.

Broadcom възнамерява да употребява освен пари в брой, само че и скъпи бумаги в договорката. Като част от постигнатите съглашения акционерите на VMware би трябвало да получат $142,50 на акция, т.е. тяхната награда по отношение на цената при затваряне на търговията на 22 май, когато за първи път стана известно за идната договорка, ще бъде 49%. В същото време Broadcom ще поеме дълг на VMware от 8 милиарда $.

„ Въз основа на опита ни с сполучливи сливания и придобивания, тази транзакция ще сплоти нашия водещ бизнес с произвеждане на чипове и инфраструктурен програмен продукт с паметен разработчик и модернист в корпоративния програмен продукт, до момента в който преосмисляме какво можем да доставим на клиентите като водеща компания в инфраструктурните технологии ”, разяснява през май изпълнителният шеф на Broadcom Хок Тан.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР