Скоро след като достигнали гръцкия остров Лесбос, група афганистански мигранти

...
Скоро след като достигнали гръцкия остров Лесбос, група афганистански мигранти
Коментари Харесай

Мигранти обвиняват Гърция, че ги връща обратно в морето

Скоро откакто достигнали гръцкия остров Лесбос, група афганистански мигранти описват, че техните очаквания за нов живот в Европа били попарени от гръцките управляващи, които ги събрали, държали се неприятно с тях, качили ги на избавителен сал и ги изоставили в морето, осведоми Асошиейтед прес.

Журналисти от АП, пътували с патрулна лодка на турската брегова защита, са прибрали 37 мигранти, в това число 18 деца, от два избавителни сала в Егейско море на 12 септември. Други две медийни организации, които са взели участие в сходни проведени от турското държавно управление пътувания същата седмица, са станали очевидци на сходни подиуми, отбелязва организацията.

" Те взеха телефоните ни и споделиха, че ще пристигна рейс и ще ни води в лагера ", споделя на турски език Омид Хусаин Набизада. " Но ни качиха на транспортен съд. Оставиха ни във водата по доста неприятен метод на тези лодки ", споделя той.

Турция, която е приела близо 4 милиона бежанци, упреква Гърция, че всеобщо връща мигранти в нарушаване на интернационалното право, като ги лишава от достъп до процедурата по даване на леговище. Турция упреква също по този начин Европейски Съюз, че си затваря очите за това крещящо нарушаване на човешките права.

Турската брегова защита твърди, че единствено този месец е избавила над 300 мигранти, " избутани в турски води от гръцки детайли ". Международни филантропични организации приканват за следствие на тези изказвания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР