Скоро ще се роди 8-милиардният жител на планетата. За достигането

...
Скоро ще се роди 8-милиардният жител на планетата. За достигането
Коментари Харесай

Tech Connect – новото специално издание на „Мениджър“

Скоро ще се роди 8-милиардният гражданин на планетата. За достигането на първия 1 милиарда бяха нужни 1800 години. Следващият се появи по-бързо – единствено след 123 година. Процесът продължи да се форсира и доближи 33 година Днес това повишаване се чака да стане за 12 години.

Със същото движение се развиват и технологиите. Животът стана по-лесен, само че и по-забързан. Светът наподобява по-малък и по-достъпен. Тепърва ще разберем дали сме сами във Вселената.

Комуникацията еволюира от потреблението на пощенски гълъби до пращането на над 3 млн. имейла в секунда. Всеки ден. Цифровото развиване дава подтик на всяка промишленост. Бизнеси, дребни и огромни, се разрастват със скоростта на светлината. Автоматизацията улеснява и най-сложните процеси и в случай че я нямаше, не бихме могли да произвеждаме сила или да я използваме. А напредък без нея е неосъществим.

Напредъкът в селското стопанство усилва производството на храни, които ще са все по-нужни. Здравето ни става функционалност на дигитализацията в опазването на здравето. От другарство сред лекари и пациенти до отдалечени медицински процедури.

Онлайн образованието се пробва да реши проблемите на новото потомство, за което образованието не е задоволително забавно. Някои страни водят, други догонват.

Първото издание на Tech Connect търси развиването и приложението на технологиите в разнообразни браншове.

В изданието четете:

Трансформация със скоростта на светлината



Потенциалните преимущества на технологиите през днешния ден изискват инвестиции и вниманието на бизнеса.

Сърцето на университетските полемики и деловите срещи стартира да пулсира в Zoom, Teams и Meet. Отдалечената работа сътвори цяло ново потомство цифрови номади, неограничени от физическите рестрикции на офиса и работното време. Криптовалутите трансформираха финансовите действителности и направиха някои милионери с няколко натискания на мишката. Темповете на цифровизация изпревариха с години плануваните периоди. Те на собствен ред отключиха нарасналата потребност от вложения и специалисти в области като облачните услуги, цифровия маркетинг и киберсигурността.

Еднорози в галоп



Кои са фирмите от района, които съумяха да реализират оценка от най-малко 1 милиарда $.

Много хора ще запомнят 2021 година с опитите на света да се отърси от пандемията, блокадата и да се върне към нормалността. За софтуерните бизнесмени обаче тази година бе доста повече от това. Тя е исторически най-хубавата, която в миналото е съществувала. Тогава над 500 стартъпа по света получиха статут на “еднорози ” - частни бързоразвиващи се компании с оценка надхвърляща 1 милиарда $, която се образува на база привлечени дялови вложения. Броят на тези бизнес организации бе 3 пъти повече по отношение на всеки различен минал интервал.

Двигател на икономическия растежа



 

Приходите на софтуерната промишленост не престават да изпреварват растежа на Брутният вътрешен продукт и през 2022 година се чака наклонността да продължи.

Въпреки всички рецесии и провокации, пред които се изправиха международните стопански системи през последните години, софтуерният бранш в България, като най-значимата част от промишлеността на Информационните и информационни технологии (ИКТ), затвърждава позицията си на мотор на икономическия напредък. Според предварителните данни от годишното изследване, с които асоциацията годишно мери развиването и трендовете в сектора, БАСКОМ – Барометър, тази година растежът се чака да бъде над 20%. Това прави софтуерният бранш най-бурно растящият в последното десетилетие.

Българската диря в космоса



EnduroSat поддържа втората задача на Intuitive Machines до Луната, планувана да се осъществя до юни 2023 година

Създадена през 2015 година като продължение на просветителната стратегия Space Challenges, EnduroSat през днешния ден е една от най-бързо разрастващите се компании в Европа за разработка на наносателити и галактически услуги, свързани с тях. Основната цел на основателя и Райо Райчев и екип от повече от 110 инженери е да направи космоса наличен за всяка компания и просветителна институция по света. EnduroSat цели да трансформира комплицираната сателитна промишленост в услуга за данни, която да разреши бърз достъп до галактически данни непосредствено в cloud. А те на собствен ред да се генерират от стотици датчици в орбита.

Търсете Tech Connect в разпространителската мрежа в цялата страна и на

Приятно четене от екипа на списание „ Мениджър “!
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР