Скоро ще намалим още цените на дизела с между 5

...
Скоро ще намалим още цените на дизела с между 5
Коментари Харесай

Марешки сваля цената на дизела до под 1,50 лв.

Скоро ще понижим още цените на дизела с сред 5 и 10 ст. Печелим от бизнеса си и ще продължаваме да влагаме. Търсим вид за пазаруване на петролна база, с цел да внасяме независимо горива Това съобщи предприемачът Веселин Марешки в предаването „ Бизнес старт “ по Bloomberg TV Bulgaria.

В края на предходната година Марешки откри лична бензиностанция - VM petrolium, на която  пусна горива със приблизително 20 ст. по-ниски цени. Към днешна дата цената на литър дизел на неговата бензиностанция се търгува за 1,59 лв. за литър. За образец междинната цена на литър дизел в страната през днешния ден е 1,88 лева

„ Реалната цена на горивата е тази, която е на интернационалната борса. В България сега има свръхнадценки по веригата търговец на едро – търговец на дребно – бензиностанция и по тази причина се получава по този начин, че ние купуваме горивата с марж 40-50 ст. над цената на търговеца на едро. Аз демонстрирам, че тъкмо този висок марж дава опция за нахлуване на нов състезател на пазара ”, уточни Марешки.

Според предприемача след няколко месеца към този момент по-ниските цени на горивата ще се възприемат за нещо обикновено и цялата страна ще се преценява и ще продава на тези равнища.

Марешки разгласи, че чака Комисията за защита на конкуренцията да вземе ограничения и да възстановява пазара. По думите му депутатите излишно трансферират топката в ръцете на комисията.

С едно решение на Народното събрание безобразията могат да бъдат прекъснати. Трябва да се вкара регулация на търговията и да се постави оптималната надценка за търговците.

„ Купуваме от вносителите, които са 4-5 компании в страната. Не можем да предложим нито по-качествено, нито по-некачествено гориво, то е едно й също, въпросът опира до една по-достъпна надценка ”, безапелационен бе Марешки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР