Скоро ще имате възможност да гласувате за свой любим проектПриключи

...
Скоро ще имате възможност да гласувате за свой любим проектПриключи
Коментари Харесай

Приключи подаването на предложения от гражданите за Програмата СОФИЯ ИЗБИРА ЗЕЛЕНОТО

Скоро ще имате опция да гласувате за собствен обичан план

Приключи първата фаза на Програмата на Столична община СОФИЯ ИЗБИРА ЗЕЛЕНОТО – подаването на плановите оферти от страна на жителите. Бяха получени общо 37 цивилен хрумвания, отдадени на зелени тематики.

СОФИЯ ИЗБИРА е Програма на Столична община, основана по концепция на кмета Йорданка Фандъкова, за реализация на планове за възстановяване на градската среда, препоръчани от жителите и определени от тях след гласоподаване. Тази година фокусът ЗЕЛЕНОТО е особено определен, откакто София беше класирана на финала в състезанието „Зелена столица на Европа“. Целта е да се даде приоритет на тематиката за устойчивото развиване на града и оправянето с климатичните промени.

Подадените планове от жителите са в сфери като устойчивото ръководство на отпадъците, увеличението и облагородяването на зелените площи и парковете, екологично обучение, по-чист въздух. Благодарение на интензивността им и отделеното от жителите време, София ще може да направи още стъпки към устойчивото си развиване.

Предстои в границите на 1 седмица всички оферти да бъдат прегледани от специалисти на Столична община, като задачата на тази фаза е само да се реши кои планове е допустимо да бъдат осъществени в границите на актуалната 2022 година и в избрания бюджет.

На 8 февруари всички получени оферти ще бъдат оповестени на страницата на Столична община, с цел да се даде старт на финалния стадий на асортимент – общественото гласоподаване. Гражданите ще имат опция да гласоподават единствено за един план и единствено по един път. Събралите най-вече гласове планове, които влизат в избрания общ бюджет, ще пристъпят към следващ стадий на реализация. За всяка концепция, която е избрана като неизпълнима в границите на 2022 година и не е достигнала до стадия на гласоподаване, ще бъдат посочени съответни претекстове.

Бюджетът на Програмата от 1 млн. лева за 2022 година може да бъде разпределен сред няколко междинни и по-малки планове или да бъде осъществен посредством един по-мащабен план с оптималната стойност от 1 млн. лева

Допълнителна информация за идните стадии можете да намерите тук:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР