Скоро ще бъде въведена забрана за носене на огнестрелно оръжие,

...
Скоро ще бъде въведена забрана за носене на огнестрелно оръжие,
Коментари Харесай

Забраняват оръжията на ключови места в Ню Йорк

Скоро ще бъде въведена възбрана за носене на огнестрелно оръжие, даже и прикрито, в известния квартал " Таймс Скуеър " и на други публични места в града и щата Ню Йорк, съобщава " Франс прес ".

По-рано тази година Законодателният орган на Ню Йорк одобри, а губернаторът демократ Кати Хочул подписа закон, съгласно който се лимитира притежанието на огнестрелни оръжия на чувствителни места, като този закон влиза в действие от през днешния ден.

Това беше част от реакцията на решение от края на юни на Върховния съд на САЩ с консервативно болшинство, който подкрепи правото на американците да напущат домовете си въоръжени, отменяйки закон на Ню Йорк от 1913 година, ограничителен носенето на огнестрелни оръжия.

" Решението на Върховния съд на Съединени американски щати беше изстрел, който се чу по целия свят и който се прицели в сигурността на всички нюйоркчани ", заяви кметът демократ на града и някогашен служител на реда Ерик Адамс.

Ню Йорк ще се отбрани против това решение и от на следващия ден влизат в действие нови условия към претендентите за позволение за прикрито носене на оръжие и ограничавания за носене на прикрито оръжие на " чувствителни места " като " Таймс Скуеър ", акцентира той.

Градоначалникът показа знак -  " Таймс Скуеър: Зона, свободна от оръжия ", който ще бъде окачен към емблематичния площад в сърцето на Манхатън, където великански електронни рекламни пана светят непрекъснато за 50-те милиона гости, които се събират там всяка година.

Губернаторът на четвъртия по величина американски щат добави, че оръжията, даже и да са скрити, ще бъдат неразрешени в " питейни заведения, библиотеки, учебни заведения, държавни здания и лечебни заведения, наред с други ".

Хочул съобщи, че отхвърля " да се лиши от правото си като губернатор да пази нюйоркчани от принуждение с огнестрелно оръжие или от всяка друга форма на щета ".

В щата Ню Йорк ние ще продължим да сме водещи по пътя напред и да прилагаме здравомислещо законодателство за сигурност на оръжията, изтъкна тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР