Скоро ще бъде обявена национална инициатива за екологичното здраве на

...
Скоро ще бъде обявена национална инициатива за екологичното здраве на
Коментари Харесай

Юлиан Попов: Перловската река не само може да се зариби, но и да произвежда ток.

Скоро ще бъде оповестена национална самодейност за екологичното здраве на градските реки, заяви министърът на околната среда и водите Юлиян Попов в ефира на Нова телевизия.

Той сподели, че задачата е да се реализира освен екологично здраве на дадената река, само че и на целия речен басейн. Той разяснява свое изявление във Facebook за това, че Перловската река в София може да се зариби, както и посредством нея да се създава ток.

Не става въпрос да отидем и да хвърлим няколко риби в Перловската река, разясни Попов. По думите му и в този момент по-нагоре в реката има риба. Министърът  регистрира, че Перловската река е мръсна. Направихме инспекции на заустванията, сподели той. Попов сподели, че позволява, че има зауствания, „ евентуално свързани с дребни квартали “ без връзка с канализацията на София.

Няма по-естествено от това ток да се създава от вода и във водата да има риби, счита Попов. Перловската река няма по какъв начин да размени „ Мариците ”, само че микрогенерацията е доста значим бранш в електропроизводството. Това няма да е със забележителен потенциал, само че не е невероятно, сподели министърът.

Във връзка със снеговалежите в страната, Попов сподели, че има леко покачване на равнищата на реките и язовирите, само че ситуацията не е тревожна.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР