Скоро публичните връзки към неизвестен брой елементи, съхранявани в Google

...
Скоро публичните връзки към неизвестен брой елементи, съхранявани в Google
Коментари Харесай

Нови промени в защитата на Google ще изтрият стари линкове към Drive и YouTube

Скоро обществените връзки към незнаен брой детайли, съхранявани в Гугъл Drive и YouTube, ще спрат да работят. В името на подобрението на сигурността, Гугъл трансформира метода, по който обработва шерването на връзки и в двете услуги, и до момента в който дейните консуматори и на двете платформи ще имат алтернатива да обновят с едно допиране всички свои споделени обществени линкове, само че при изоставените канали и профили в Гугъл Drive, обстановката наподобява по-различно и най-вероятно хиляди споделени запаси и видеа ще станат недостъпни вечно.

Това се случва, тъй като шерването на връзки към този момент е част от по-нова екосистема, която съгласно Гугъл доста ще усъвършенства сигурността. В YouTube по-новите връзки явно са по-трудни за отгатване или инцидентно генериране, в случай че техния създател не е дал достъп до тях. По-новите връзки също оказват въздействие върху обвързването на повече действия с съответни сметки и наложително условие потребителите да са влезнали в профила си, с цел да имат достъп до споделеното наличие, което разрешава следенето на достъпа до обществените запаси.

В YouTube измененията също ще обиден всички видеоклипове, които са публични, само че са означени като „ скрити “. Както е разказано в обява в блога на Гугъл петминутно видео по тематиката, статусите на всички скрити видеоклипове, качени пред 2017 година ще бъдат изменени на частни от 23 юли. Начинът, по който частните видеоклипове работят, ще докара до унищожаване на всички остарели връзки или вграждания в уеб уеб сайтове, плюс това шерването към този момент ще бъде лимитирано до най-много 50 души – като всеки един от тях ще би трябвало да е влезнал в профила си в Гугъл, с цел да има достъп.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР