Скоро пред нас настъпва един от най-светлите християнски празници, за

...
Скоро пред нас настъпва един от най-светлите християнски празници, за
Коментари Харесай

Как да боядисаме яйцата си бързо, лесно и още по-забавно за тазгодишните великденски празници?

Скоро пред нас настава един от най-светлите християнски празници, за който традицията повелява да вземем няколко дузини кокоши яйца и да ги украсим по допустимо най-цветния и бляскав за нас метод. Освен първото боядисано яйце, което наложително би трябвало да е в алено, останалите великденски борци могат да одобряват всевъзможни цветове и шарки, изразяващи по най-уникалния и запаметяващ се метод нашия изобретателен великденски почерк. И, в случай че за тази година към този момент са ни омръзнали класическите техники за боядисване на яйца като памучния декупаж, потреблението на восък за украса или пък топла вода с оцет и разтворена багра, сме ви приготвили няколко от по-незнайните метода за боядисване на повече от отличителни и запаметяващи великденски борци.

Боядисване на яйца с ориз - бързо, елементарно и същински семпло

Ако сме фенове на едноцветните великденски яйца, то тази техника ще ни се окаже супер целесъобразна поради своето супер бързо, елементарно и практично осъществяване. Единствените съоръжения, които ще ни влязат в използването за крайния триумф на тази празнична декорация, са няколко картонени чашки с капачета, малко ориз и мечтаните от нас цветове за боядисване. За да успеем да превърнем нашите яйца в същински семпли творби на великденското изкуство, би трябвало да напълним картонените чашки с към ⅓ ориз, и да изсипем във всяка една от тях по няколко капки от желания за боядисване на яйца цвят. След като осъществим тези две стъпки не ни остава нищо друго с изключение на да сложим по едно яйце във всяка картонена чашка, да сложим нейното защитно капаче, и да стартираме ведро, само че деликатно да разклатим. След към минутка на леки разклащания, когато оризовите зрънца към този момент цветущо са обагрили черупката, умерено можем да кажем, че нашето боядисано великденско яйце към този момент е готово. Резултатът от тази техника за накичване на яйца не наподобява на никоя друга, тъй че самоуверено ви предлагаме да я изпробвате тъкмо по времето на тазгодишните великденски празници. Смятаме, че няма да съжалявате.

Най-забавният способ?

Сега на ред идва може би един занимателен и подобаващ за всички възрасти способ за боядисване на великденски яйца, който сигурно ще ни достави доста занимателни прекарвания и усмивки. За него ще трябват познатите ни чашки с топла вода и разтворена в нея багра, като характерното при тази техника е, че ще боядисваме първо единствено едната част от яйцето, а по-късно и другата! Избираме първия цвят за нашето великденско яйце, потапяме го до половина в него и задържаме по този начин за няколко секунди. След това обръщаме нашия предстоящ герой откъм небоядисаната му страна, като в този момент го потапяме в друга по цвят багра - по този начин можем да опитвам с разнообразни типове разцветки, като всяко наше яйце приема своя неповторим и несравним дизайн, който след това мощно може да се забележи във великденската ни кошничка с красиво оцветени яйца. Декоративна кошничка в три разновидности, както и прелестни великденски бои за яйца, можем да открием в Lidl, където страхотните оферти по случай светлия християнски празник не свършват дотук. В магазините на веригата може да открием и вкусни козунаци, родно произвеждане - както обичайни, по този начин и с разнообразни пълнежи - стафиди или орехов заряд, в това число и пакетиран козунак без консерванти, в седмицата преди самия празник, които да добавят по най-апетитен метод ловко боядисаните ни борци върху празничната софра. С можем бързо и комфортно да набавим на едно място всички нужни за фамилния уют първокласни артикули и да събудим домовете и сетивата си за идните светли християнски празници.

Това бяха нашите бързи, лесни и много занимателни способи за боядисване на яйца, с които да превърнем дните към Великден в един същински и паметен фамилен празник. Ако желаеме да разнообразим с малко доза на уникалност обичайните начини за декориране, то несъмнено можем да опитаме от семплата, само че пък по тази причина извънредно красива техника за боядисване с оризови зрънца или пък да заложим на двустранното боядисване… няма значение! Най-важното към тези празнични дни, е да бъдем с най-близките си родственици и другари и да споделим скъпо време дружно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР