Скоро по-голямата част от преносимите компютри няма да е необходимо

...
Скоро по-голямата част от преносимите компютри няма да е необходимо
Коментари Харесай

Мощността на USB-C скоро ще бъде увеличена до 240W

Скоро по-голямата част от портативните компютри няма да е належащо да бъдат оборудвани с грозни и несъвместими с други зарядни устройства жакове, както и с голям и тежък адаптер за зареждане. Форумът за внедряване на USB стандартите (USB-IF) преди малко разгласи, че усилва повече от два пъти количеството сила, която ще може да бъде пренасяна през USB-C кабел до 240 вата, което значи, че в последна сметка производителите, които ще осъществяват обновения стандарт в своите устройства, ще предложат на потребителите същия тип многофункционален USB-C порт, който сега употребяват на леки преносими компютри, таблети и телефони, с цел да зареждат всички устройства, с изключение на някои от най-мощните гейминг преносими компютри, само че тези модели несъмнено не са толкоз доста.

Към момента спецификациите на стандарта доближават 100 вата и несъмнено не притеглят задоволително огромна част от промишлеността, защото някои преносими компютри имат надалеч по-големи потребности от електрическа сила, което в последна сметка пречи на това производителите навсякъде да одобряват USB-C като стандарт за зареждане на преносимите компютри, с цел да се понижи нуждата от това всеки производител да прибавя личен интерфейс за зареждане. Дори един елементарен ноутбук като Dell XPS 15 може механически да се зарежда през USB-C, само че това би понижило бързината на зареждането, защото той се нуждае от 130W мощ. Някои производители оферират и двата разновидността за зареждане на своите преносими компютри – с USB адаптер и нормално зарядно устройство, само че в множеството случаи първите се закупуват в допълнение.

Но с надграждането, което идва на USB-C интерфейса в този момент, мощността от 240W теоретично би могла да бъде задоволителна за зареждането на някои гейминг преносими компютри като Alienware m17 през USB-C.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР