Скоро „Омикрон“ ще бъде доминиращият вариант на коронавируса по цял

...
Скоро „Омикрон“ ще бъде доминиращият вариант на коронавируса по цял
Коментари Харесай

Проф. Аргирова посочи симптомите на Омикрон

Скоро „ Омикрон “ ще бъде преобладаващият вид на ковид по целия свят. Това съобщи пред бТВ вирусологът проф. Радка Аргирова. По думите ѝ той има свойството да се популяризира по-бързо от „ Делта “ и „ Бета “.

Според нея не би трябвало този вид да буди съществено терзание в обществото, тъй като има данни, че протича по-леко.

„ При „ Омикрон “ има тежко главоболие, мощна отмалялост – от доста положително общо положение към мощна уморяемост. Липса на усет и подушване, сякаш ги няма. Много по-бързо настъпват посочените феномени – не са 6-7 дни, а за 2-3 след заразяване “, сподели проф. Аргирова.

Тя изясни, че точно поради общите признаци, хората не търсят незабавно лекарска помощ и по този начин способстват за разпространяването.

„ Вирусът в този момент е под страхотна преса. Това не е същият вирус, който се разхождаше през февруари-март-април. От една страна има доста преболедували и имунизирани. Има към този момент и характерна терапия. В тези условия вирусът се стреми да оцелее и приспособява, а това става посредством разновидностите “, изясни тя.

Вирусологът разяснява, че силата на вируса към този момент се е отслабила, тъй като милиарди хора към този момент са се срещнали с него. Според нея обаче третата доза ваксина е наложителна, тъй като не се знае по какъв начин ще работи „ Омикрон “ на възрастните хора и тези с съпътстващи болести.

„ През април-май ще остане като ендемично разпространяващ се – на обособени места ще съществува този отслабен вид и ще бъде по-лесна битката с него “, добави тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР