Скоро може да има сделка между Vodafone Group и Liberty

...
Скоро може да има сделка между Vodafone Group и Liberty
Коментари Харесай

Vodafone ще изкупи кабелния бизнес на Liberty в Европа


 Виторио Колао, Съд на Европейските общности на Vodafone, по време на Световния мобилен конгрес 2018. Снимка: GSMA

Скоро може да има договорка сред Vodafone Group и Liberty Global за активите на кабелния оператор в няколко страни от Западна и Централна Европа, като цената е към 16,5 милиарда евро, в това число насъбраните задължения, написа в. Financial Times, базирайки се на свои източници.

Преговорите сред двете мултинационални компании са на „ финалната права “ и договарящите „ ще си свидлив ръцете “ до две седмици. Една от аргументите да не бъде оповестена договорката по-рано са предстоящото на 15 май оповестяване на годишните финансови резултати на Vodafone Group.

На базата на параметрите, разказани от Vodafone в първичното известие, договорката ще включва интервенциите на Liberty Global в Германия, Румъния, Унгария и Чешката република.

Liberty Global има някои активи също във Англия и Ирландия, само че те може би няма да бъдат продадени в този момент.

Публикациите за тези договаряния докара до „ словесна война “ сред шефа Deutsche Telekom Тимотеус Хьотгес и на Vodafone Group Виторио Колао по време на Световния мобилен конгрес в Барселона. Хьотгес счита, че сходно сливанет би било „ недопустимо “ от позиция на конкуренцията. Сделката в Германия би основала монопол на кабелния пазар, сподели той.

Vodafone Германия към този момент разполага с кабелните активи на Kabel Deutschland, а в случай че към тях бъдат добавени и тези на немската кабелна компания Unitymedia, благосъстоятелност на Liberty Global, това ще сътвори „ застрашителен съперник “ в региона за услугите, обвързвано с закрепени и мобилни връзки. „ Доминирането на телевизионния пазар, съчетано с телекомуникационен снабдител, е нещо, което аз персонално не намирам за доста уместно, добави Хьотгес. - От моя позиция, не е доста евентуално тази договорка да получи утвърждение. “

Колао, от своя страна, съобщи, че просто желае „ почтена конкуренция “ на немския телеком пазар.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР