Скоро Има такъв народ ще представи ревизиран проектосъстав на правителство,

...
Скоро Има такъв народ ще представи ревизиран проектосъстав на правителство,
Коментари Харесай

ИТН не изключват предсрочни избори, ако проектокабинетът им не получи подкрепа

Скоро " ИТН " ще показа ревизиран проектосъстав на държавно управление, само че без съвещания с " Изправи се! Мутри вън! " и " Демократична България ".

Ако проектокабинетът им не получи поддръжка, съгласно тях се обрисуват нови предварителни парламентарни избори. Това стана ясно на двучасова конференция на партията.

Николай Василев, чиято кандидатура за министър председател беше оттеглена, разгласи, че неговото неосъществено държавно управление е щяло да бъде най-реформаторското и най-бързо работещото.

Според " ИТН " те са партията, спечелила изборите, и отговорността за сформиране на държавно управление е тяхна. Ако някоя от новите партии - " Изправи се! Мутри вън " и " Демократична България! ", реши да ги поддържа - тогава вероятностите за сформиране на държавно управление се усилват.



Колко скоро ще показват новия проектосъстав - не прецизираха. Упорито заобикаляйки думата " коалиция ", от " ИТН " не скриха, че са отдръпнали кандидатурата на Николай Василев и че внасят корекции в първичния вид на държавно управление поради отхвърли от поддръжка на протестните партии.

Подкрепа от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи " ИТН " не престават да отхвърлят. Няма да поддържат и вид служебното държавно управление да бъде получи мандат за постоянно ръководство от 4 години.

Самият Николай Василев разгласи, че се е обидил на обвиняванията, че е артикул на Движение за права и свободи и показа целите на кабинета, в случай че беше подсилен.

Очакването на името на новия претендент министър председател и ревизирания проектокабинет остана и след двучасова конференция от " ИТН ".

" Ние още веднъж ще представим наш план за кабинет, който в случай че бъде подсилен, ще влезе в служба. Ако не бъде подсилен, по-логично е да има предварителни избори. Отговорността остава в сътрудниците от " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! ", съобщи Тошко Йорданов.

" Ако не успеем да съставим този кабинет на малцинството, разумно ще се завърти парламентарната рулетка. Има още два мандата. Тогава към този момент хипотезите стават разнообразни. Г-н Йорданов споделя предварителни избори, в случай че се завърти ролетката и няма кабинет. Ние сме споделили, че няма да работим с ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия ", съобщи Филип Станев.

" ИТН " няма да съветва и новия проектокабинет с " Изправи се! Мутри вън! " и " Демократична България ".

" Вижте, ние не сме в коалиция с тях, нито те имат предпочитание за коалиция, нито ние. Когато имаш предпочитание за съдружен сътрудник, тогава обсъждате дружно кандидатури. Ние продължаваме да имаме вяра, че имаме обща посока на деяние - във връзка с правосъдна промяна, ГЕРБ, основния прокурор ", съобщи Тошко Йорданов.

От групировката показаха удивление, че проектокабинетът им не е получил поддръжка от тъй наречените партии на смяната. И признаха за диалози с Мая Манолова за общи политики в Народно събрание.

" За нас е по-логично да имаме сътрудници в " Изправи се! Мутри вън! " и " Демократична България ". За мен е учудващо, че за " Демократична България " ние сме по-голям зложелател от ГЕРБ. Те за Бойко Борисов нещо не приказват в последно време. Не знам за какво е по този начин ", съобщи Тошко Йорданов.

От партията оповестиха, че няма да влизат в сделки за постове.

" Ние няма да влизаме в диалози за постове, в политически сделки. Искаме да носим отговорност ", съобщи Филип Станев.

На изказване, че методът, по който са показали кабинета си, наподобява на стила държание на ГЕРБ и Бойко Борисов, дадоха отговор:

" Джипката падна в дерето, няма я към този момент, на нейно място идва демокрацията ", съобщи Филип Станев.

На конференцията Николай Василев разгласи, че в случай че кандидатурата му е била подкрепена, е щял да работи по пет съответни целта и че не е подвластен нито от Движение за права и свободи, нито от задкулисие.

" Друга, по-озадачаваща за мен рецензия, която обаче ме наскърбява, е че съм бил артикул на Движение за права и свободи, тъй като съм взел участие в тройната коалиция. Нямаше каква друга коалиция да подсигурява влизането на България в Европейски Съюз. Аз съм единственият човек в България, който е уволнявал Делян Пеевски ", съобщи Николай Василев.

Василев разгласи още, че е щял да приложи амбициозна управническа стратегия.

" Ако бяхме получили поддръжка, можете да бъдете сигурни, че щеше да бъде най-реформаторският и най-модерният кабинет в българския преход, и също по този начин кабинетът, който щеше да работи с най-голяма скорост, непозната до момента. Щяхме да предложим почтено и транспарантно ръководство и това щеше да бъде държавно управление с ДНК на бъдещето ", съобщи Николай Василев.

За поканените да вземат участие в кабинета настоящи служебни министри - Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков, Тошко Йорданов разяснява "

" Г-н Асен Василев сподели, че най-важното за него е да се спрат мръсните пари и по тази причина той желае да се занимава с това. Ние се съгласихме изцяло. Дори му предложихме да е на директно послушание следствието, да извадим комисия от ДАНС и да я сложим на негово директно послушание като вицепремиер. Нямахме никакъв проблем с господин Кирил Петков и Николай Денков, нито по стратегиите си. Проблемът беше, че те се държат по много детски вид - в случай че някой откаже, останалите не отиваме. И защото господин Асен Василев сподели - ами тогава мен това не ми се връзва във визията, аз отхвърлям, отхвърлям се от това, да проверявам мръсните пари, отхвърлям се от всичко, другите двама споделиха - ами ние отиваме с тях ", съобщи Тошко Йорданов.

От " ИТН " дефинираха като погрешни изказванията за разделяне в парламентарната група поради оферти първичен състав на държавно управление.

По-рано денем и препоръчаният за министър на културата на " ИТН " Станислава Армутлиева се отдръпна от кандидатурата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР