Скоро говорех с приятелка за рождени дни, Сатурнови дупки и

...
Скоро говорех с приятелка за рождени дни, Сатурнови дупки и
Коментари Харесай

Когато отпразнувах 40 години

Скоро говорех с другарка за рождени дни, Сатурнови дупки и сходни неща и тя ми сподели с стеснение, че наближава 40-тият й рожден ден и счита да съблюдава суеверието да не го чества. За пръв път чух за такова поверие и не можах да намеря никаква рационална причина да я разубедя. Суеверията въпреки всичко са годни с цялостна мощ за тези, които имат вяра, колкото и ирационално да е това в профил.

Но открих една част от книга на Елиф Шафак и взех решение да й я пратя за кураж. " Любов " е книгата, а тя е авторка, която няма потребност от показване.

" Скъпа Ела,
Честит рожден ден! Четиридесет години е извънредно красива възраст и за мъже, и за дами. Знаеш ли, че в мистиката цифрата четиридесет въплъщава изкачването на по-високо ниво и духовното събуждане? Когато загубим някого, сме в печал 40 дни. Когато се роди дете, би трябвало да минат четиридесет дни, до момента в който то бъде готово за живота на земята. А когато се влюбим, би трябвало да изчакаме четиридесет дни, с цел да сме сигурни в възприятията си.

Потопът на Ной е траял четиридесет дни и въпреки че водата е унищожила живота, в това време тя е отнесла всичко нечисто и е дала на хората опцията да стартират отначало. В ислямския мистицизъм има четиридесет стъпала сред индивида и Бога. По същия метод има четири съществени нива на схващане с по 10 стъпала във всяко, което прави общо четиридесет. Исус е останал в пустинята четиридесет дни и четиридесет нощи. Мохамед е бил на четиридесет години, когато е бил свикан за оракул. Буда е медитирал под липата четиридесет дни. Да не приказваме пък за четиридесетте правила на Шамс.

На четиридесет години получаваш нова задача, нов пропуск за живота. Достигнала си извънредно удобно число. Поздравления! И не се притеснявай, че остаряваш. Няма бръчки и бяла коса, които да са задоволително мощни, с цел да пречупят мощта на цифрата четиридесет!
С най-топли усеща,
Азис "

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР