Скоро Европа ще изпита недостиг на газ и скок на

...
Скоро Европа ще изпита недостиг на газ и скок на
Коментари Харесай

Газпром: Европа трябва да реши – руски или американски газ

Скоро Европа ще изпита дефицит на газ и скок на цените , в случай че се опита да разчита на американски газ за покриване на растящото търсене вместо да усили доставките на газ от Русия.

Това предизвести съветският енергиен колос " Газпром " пред " Ройтерс ".

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че ще се намеси на енергийните пазари с предложение на американски газ на Европа и Азия , базирайки се на нуждата да понижи въздействието на Русия и страните от ОПЕК.

Руските доставки на газ за Европа са все по-политизирани , откогато Москва на няколко пъти стопира доставките за Украйна през последното десетилетие поради разногласия за цената и след анексирането на Крим от Украйна през 2014 година

Западът упреква Москва, че употребява газа като политическо оръжие. Русия пък упреква Запада, че блокира нови газови планове по политически, а не по стопански аргументи.

Заместник-директорът на " Газпром " Александър Медведев съобщи, че има задоволително газ за Европа и Азия , само че е време Старият континент да реши за източника си на газ.

" Европа изцяло бърка, когато позволява, че няма да имат потребност от доста спомагателен газ и в случай че те се нуждаят от газ, могат да го набират отвън Русия ", предизвести той.

Износът на съветската компания се усили с 8% през 2017 година до 194 милиарда кубически метра, като 35% са доставени на Европа.

Медведев акцентира, че делът за Европа може да доближи над 40% поради увеличеното търсене на Стария континент.

Много съществени анализатори ще излязат с модел, с цел да ви покажат, че Европа скоро ще се изправи пред сериозно състояние с газа и стремително нарастване на цените, посочи той.

Можем да доставим газ колкото е нужен за Европа, въпреки че навлизаме в нов пазар в Китай. Но Европа би трябвало да реши в този момент. Те би трябвало да стартират да обмислят кой ще покрие спомагателното търсене след 2025 година За страдание няма енергиен разговор сред Русия и Европейски Съюз, сподели Медведев.

Той добави, че в случай че " Газпром " построи в точния момент две нови тръби до Европа - Северен поток 2 в Балтийско море и " Турски поток ", това ще бъде задоволително за балансиране на растящото търсене.

Втечненият газ няма да може да покрие дупката , разясни съветският представител и добави, че доставките на Съединени американски щати ще останат умерени и Катар евентуално ще доставя огромно количество най-вече на азиатските пазари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР