Скоро България ще разполага с пет медицински хеликоптера. Един, за

...
Скоро България ще разполага с пет медицински хеликоптера. Един, за
Коментари Харесай

България ще разполага с пет медицински хеликоптера

Скоро България ще разполага с пет медицински хеликоптера. Един, за който е стартирана социална поръчка и ще бъде закупен с европейски средства. И още четири налични вертолета " Кугър ", избрани за здравно избавяне по въздух на потърпевши, които са благосъстоятелност на министерството на защитата. Това стана ясно на първото за 2021 година държавно съвещание, на което здравният министър проф. Костадин Ангелов представи пътна карта за здравна евакуация по въздух на потърпевши български жители. 

" Стартирахме процедура за оповестяване на социална поръчка за закупуването на хеликоптера с европейски средства, който ще бъде оборудван с цялата здравна техника, нужна за осъществяване на здравно избавяне на територията на Република България. Вече са извършени срещи с представители на военни фабрики, на които са разисквани детайлностите за реализирането на ремонта на 4-те " Кугър " -а, избрани за здравно избавяне по въздух на потърпевши ", уточни министър Ангелов.

" Добро решение е, че ще можем да използваме налични хеликоптери за медицински цели, с които ще се избавят човешки животи ", съобщи премиерът Бойко Борисов. Той уточни, че за задачата е нужна стройна организация и разпореди обезпечаването й на здравния министър.

Борисов беше безапелационен, че както постоянно до момента, когато е имало опция, по този начин и отсега нататък държавното управление ще продължи да изпраща наличните хеликоптери и самолети за оказване на помощ на нуждаещи се български жители в страната и чужбина.

" Страната ни до този миг съумява по допустимо най-хубавия метод да преодолее рецесията, провокирана от COVID-19. Изпратихме една сложна година, от февруари до декември - пандемия с доста и разнообразни ограничения, които се постановяваше да се взимат, доста компликации за българските жители, за бизнеса, за стопанската система. Но мисля, че допустимо по най-хубавия метод преодоляхме досега тези неприятности. в цяла Европа не престават да се постановат строги ограничения, което няма по какъв начин да не въздейства върху финансите и стопанската система на страните членки. Остава ни имунизацията като избавителен пояс, ритмично към този момент върви имунизирането. В това отношение страната ни също има строга организация и се оправяме по един от най-хубавите способи в Европа ", отбеляза премиерът.

" От тук насетне - 28 март е избрана като дата за избори и се допуска, че когато един път е казана, би трябвало да се отстоява от тези, които са споделили - надлежно президентът Радев ", отбелязал още Бойко Борисов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР