Скопие започва реални преговори за членство в ЕС в рамките

...
Скопие започва реални преговори за членство в ЕС в рамките
Коментари Харесай

От Брюксел: Започваме преговори за членство с Македония до 3 месеца

Скопие стартира действителни договаряния за участие в Европейски Съюз в границите на идващите 3 месеца. Страните членки на Европейския съюз желаят Република Македония да стартира договаряния за присъединение най-късно през месец юли.

Това съобщи държавната осведомителна организация в Скопие, базирайки се на свои източници от Брюксел. " Българското председателство желае това да стане през месец юни, до момента в който България е към момента ръководител на Европейски Съюз, само че в случай че това не се случи, голямата част от страните членки на Европейски Съюз желаят това да стане най-късно през месец юли, по време на австрийското председателство. Това би трябвало да стане даже, в случай че разногласието за името не е решен изцяло ", настояват още дипломатическите източници.

Сред страните от Европейски Съюз доминира " доста позитивна " атмосфера по отношение на Македония и реформаторския курс на страната. Положителната атмосфера е толкоз огромна, че на Гърция ще й бъде доста мъчно да блокира датата за започване на договаряния и това може да стане в пакет, дружно с Албания, която получи също позитивни оценки, се споделя още в информацията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР