Скопие. ВМРО-ДПМНЕ обвини правителството на премиера Зоран Заев (СДСМ) в

...
Скопие. ВМРО-ДПМНЕ обвини правителството на премиера Зоран Заев (СДСМ) в
Коментари Харесай

„Вечер“ : ВМРО-ДПМНЕ обвинява властта в прикриване на информация за разпространение на антракс в страната

Скопие. ВМРО-ДПМНЕ упрекна държавното управление на премиера Зоран Заев (СДСМ) в прикриване на информация за разпространението на антракс в Македония, написа електронното издание на близкия до опозиционните кръгове в страната скопски вестник „ Вечер “ .
От партията оповестиха, че са научили, че инфектирана овца от Западна Македония е била докарана във Ветеринарния факултет в Скопие преди две седмици. Прегледът е удостоверил диагнозата и в следствие 30 чиновници от факултета са били неотложно откарани в Клиниката за профилактика на инфекциозните болести. В тази връзка опозиционната партия насочи въпрос дали са подхванати всички превантивни ограничения за имунизиране на популацията и локализиране на заболяването по животните, която елементарно се предава на хората.
Министерството на здравеопазването се произнесе: ведомството удостовери информацията, че в някои елементи на страната е имало заразяване с антракс при говеда, само че увери, че няма инфектирани жители. Ситуацията се следи от близко. Предприети са всички нужни ограничения за профилактика, допълниха още от министерството.
Агенцията по храните и ветеринарство удостоверява, че има инфектирани с антракс животни. Те показват, че заболяването не е нова в страната и е записана в Македония от 2009 година Оттогава животните се имунизират всяка година в регионите, където е налице болестта.
Издадена е възбрана за влизане и излизане на животни от страната.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР