Скопие. Видео и аудиозапис от дома на бизнесмена Орце Камчев,

...
Скопие. Видео и аудиозапис от дома на бизнесмена Орце Камчев,
Коментари Харесай

„Независен“: Аферата „Рекет“ бушува в Македония по време на летните отпуски

Скопие. Видео и аудиозапис от вкъщи на предприемача Орце Камчев, въз основа на които се твърди, че Боян Йовановски и Зоран Милески изнудват Камчев за милиони евро (подозира се сумата от един милион и 500 хиляди евро), бе публикуван от електронното издание на италианския ежедневник La Verita, написа македонският вестник “Независен “ .
В обществото се появиха доста спекулации и алтернативи за това кой е показал записа на противоречивата среща от вкъщи на милионера, за който обществеността в Македония знаеше, че съществува и е част от притежаваните доказателства от прокуратурата по делото „ Ракет ". Дали единствено прокуратурата има този запис или има някакви копия, които към момента могат да бъдат в ръцете на Камчев, само че също по този начин и във притежание на политически и престъпни структури. Държавният прокурор Любомир Йовески твърди, че записът не е изминал от прокуратурата.
" Мога да ви кажа, че фрагментите, оповестени в италианския вестник, не са от прокуратурата ", съобщи Йовески в малко известие до „ Независен “.
Той, както и прокурорът, който се занимава със случая „ Рекет “, Вилма Русковска понастоящем са в чужбина в отпуск.
Показателно е, че вестникът, който през последните години се счита за непосредствен до сегашната македонска съпротива, обгръща цялата спекулация в политическо обръщение - че аферата допира върха на държавното управление и че министър председателят Зоран Заев ще подаде оставка по-късно. Ежедневникът написа, че Заев е назначен за министър-председател с поддръжката на еврокомисаря Фредерика Могерини и Брюксел.
„ Специалният прокурор Катица Янева трябваше да подсигурява процеса на евроинтеграция. Тя благоприятства социалистите. Службата й е в безпорядък поради обвинявания за рушвет. Това е видео на абсурда, засягащ македонския министър председател, който беше подсилен от Европейски Съюз и Могерини “, написа La Verita.
Във видеото се загатва и името на шефа на Специалната прокуратура Катица Янева, която съгласно Боян Йовановски е поръчител за свободата на Камчев по делото " Империя ". В момента Янева също е на отмора.Тя не отговоря на въпроси на изданието.
Във втори аудиозапис, публикуван по-късно от изданието се чува женски глас, за който се твърди, че е на прокурор Катица Янева, доскорошен началник на Специализираната прокуратура. На записа се чува женският глас да споделя на Орце Камчев: " Не се притеснявай, всичко ще бъде наред ", написа " Независен "

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР