Скопие. В Скопие в неделя вечерта се стигна до сблъсъци

...
Скопие. В Скопие в неделя вечерта се стигна до сблъсъци
Коментари Харесай

Радио „Свободна Европа“ : Сблъсъци между протестиращи и полиция в Скопие

Скопие. В Скопие в неделя вечерта се стигна до конфликти сред полицията и протестиращите, откакто последните са нападнали полицейския кордон пред постройката на Народното събрание на Македония, предава македонската редакция на Радио „ Свободна Европа “ .
Голяма група от жители пред Народното събрание се е сблъскала с полицията, която е употребила сълзотворен газ и шокови бомби, с цел да разпръсне групата, която е направила опит да отстрани защитната ограда и е нападнала служителите на реда.
Групата е била разпръсната, само че по-късно по-малки групи от стачкуващи са се сблъскали с служителите на реда в улиците към македонския парламент. Те са хвърляли пиротехнически материали, факли, пиратки, камъни и бутилки.
Протестиращите са били проведени през обществените мрежи, а както и в предходните вечери, сред тях е имало и членове на групи на спортни последователи.
Те стачкуваха срещу контракта с Гърция, който беше подписан в неделя от външните министри на Македония и Гърция Никола Димитров и Никос Коцияс в наличието на министър председателите Зоран Заев и Алексис Ципрас. Демонстрантите показаха поддръжката си към президента на Македония Георге Иванов.
На митинга са участвали Янко Бачев от партията „ Единствена Македония “, както и някогашните депутати Солза Гърчева, Филип Петровски и Александър Пандов.
Седем полицейски чиновници са били ранени и трима цивилни жители са арестувани в митингите, заяви Македонската осведомителна организация (МИА), базирайки се на полицейски и медицински източници. Засега няма информация за броя на ранените жители.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР