Скопие трябва да приеме предложението за деблокиране на евроинтеграцията, да

...
Скопие трябва да приеме предложението за деблокиране на евроинтеграцията, да
Коментари Харесай

Рама към Скопие: Приемете предложението – друго няма да има

Скопие би трябвало да одобри предлагането за деблокиране на евроинтеграцията, да се възползва от опцията и да не допусне да остане пред вратите на Европейски Съюз още 17 години.

За това прикани ръководещите в Скопие министър председателят на Албания Еди Рама във връзка френското предложение за предоставяне старт на договарянията на районен съд Македония за участие в Европейския съюз.

„ Казвам ви: Приемете го, тъй като друго предложение няма да има. Това е последното. Не ви би трябвало да стоите пред вратите на Европейски Съюз още 17 години. Вратите би трябвало да се отворят и по този метод ще може да се разискват всички въпроси чрез разговор сред България и Северна Македония. Отворете тази врата. Отворете я в този момент ”, съобщи Рама в изявление за телевизия „ Канал 5 ”.

Той акцентира, че в този момент е моментът да се направи избор. Според него, би било огромна неточност предлагането да не се одобри, защото в противоположен случай страната ще бъде оставена на назад във времето и никой няма да има предпочитание да се върне към нея. Именно заради тази причина предлагането не трябва да се отхвърля.

„ Проследих цялата тежка работа, която беше свършена, изключително в Мадрид, с цел да бъдат задоволени терзанията на македонската страна. Президентът Макрон заложи целия си престиж за 48 часа - денонощно и с помощта на положителните ми връзки с него, както и с помощта на Буяар Османи, който беше необикновен в своето самообладание, устойчивост и непримиримост. Новото предложение е дефинитивно - би трябвало да разберете, че е дефинитивно, и аз мощно имам вяра, че моментът е подобаващ и е безусловно вярно да приемете и отворите тази врата, ”

Еди Рама удостовери, че Албания ще упорства да бъде отделена от Северна Македония по пътя към Европейски Съюз, в случай че Скопие отхвърли френското предложение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР