Скопие. Според постигнатия договор с Гърция, Македония се е обвързала

...
Скопие. Според постигнатия договор с Гърция, Македония се е обвързала
Коментари Харесай

„Фокус“ : Договорът между Атина и Скопие забранява употребата на Слънцето от Вергина и обвързва Македония да го отстрани от всички публични места

Скопие. Според постигнатия контракт с Гърция, Македония се е обвързала да не употребява повече признака на остарялото си знаме – Слънцето от Вергина, както и да го в профил от всички обществени места и обществена приложимост, предава скопското електронно издание „ Фокус “ .
„ Втората страна не може повече да употребява по какъвто и да е метод и във всички негови форми признака, употребен на нейното остаряло национално знаме. В период от шест месеца от влизане в действие на този Договор, Втората страна ще извърши премахване на признака... от всички обществени места и обществени използва на нейната територия. Археологическите артефакти не спадат в обсега на тази наредба “, написа в член 8 от контракта.
В период от шест месеца от влизане в действие на контракта, македонското държавно управление се задължава да промени статута на паметниците, обществените здания и инфраструктурата, тъй че, както се споделя, доколкото се отнасят до античната история на Гърция „ би се подсигурило почитането на посоченото завещание “.
Двете държавни управления са се договорили за особено отнасяне, когато става въпрос за исторически знаци.
„ Доколкото, която и да е от страните има вяра, че един или повече знаци, които съставляват част от нейното историческо или културно завещание се употребяват от другата страна, тя ще извести другата страна за такова хипотетично потребление, а тя ще предприеме съответните корективни ограничения за ефикасно решение на въпроса и обезпечаване на ценене на упоменатото завещание “

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР