Скопие. Президентът на държавата, Стево Пендаровски, подписа днес укази за

...
Скопие. Президентът на държавата, Стево Пендаровски, подписа днес укази за
Коментари Харесай

„Нова Македония“ : Стево Пендаровски подписа закони, неподписани от Георги Иванов

Скопие. Президентът на страната, Стево Пендаровски, подписа през днешния ден укази за обявяване на Закона за съдилищата, Закона за административните разногласия, Закона за нарушаванията и Закона за изменение и допълнение на Закона за организацията и активността на органите на държавната администрация, написа македонският вестник “Нова Македония “ .
Според информацията от неговия кабинет, това са систематични закони, чиито постановления за обявяване не са били подписани от президента Иванов, и се прибавя, че Пендаровски също е по този начин е подписал декрет за издание на Закона за енергетиката.
„ Президентът счита, че приемането на тези закони и тяхното бъдещо използване е от жизненоважен интерес за жителите на Република Северна Македония. С приемането на закона за съдилищата се извършва едно от главните условия на Европейския съюз, за да се дефинира датата за започване на договарянията за присъединение на Република Северна Македония. Разпоредбите на Закона за съдилищата съдържат ясни и точни процедури за назначение и повишение на съдиите, както и за уволнението на съдиите и тяхната дисциплинарна отговорност. С новия Закон за административните разногласия жителите получават ефикасна правна отбрана на правата си по административни разногласия. Повишава се прозрачността и публичността на процедурите посредством наложително обществено чуване. С новия Закон за закононарушения жителите ще заплащат по-ниски санкции. Този закон директно визира бюджета на жителите, защото планува предизвестие преди присъдата, само че и доста понижаване на глобите, се споделя в изказването.
Той прибавя, че Законът за изменение и допълнение на Закона за организацията и работата на органите на държавната администрация ще усъвършенства действието на страната в региона на политиката, обвързвана с използването на Охридското рамково съглашение, а новия закон за енергетиката обезпечава замяна на изкопаемите горива с сила, получена от възобновими източници.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР