Скопие. Председателят на ВМРО-ДПМНЕ и бивш министър-председател на Македония Никола

...
Скопие. Председателят на ВМРО-ДПМНЕ и бивш министър-председател на Македония Никола
Коментари Харесай

Никола Груевски в интервю за „Алсат-М“: Ако ВМРО-ДПМНЕ загуби местните избори, отговорен ще бъде председателят й

Скопие. Председателят на ВМРО-ДПМНЕ и някогашен министър-председател на Македония Никола Груевски бе посетител във вечерното предаване „ 200 “ на излъчващия на албански език скопски ефирен канал „ Алсат-М “. Появата му в медия, обвързвана с етническото малцинство в страната, бе първата за последните девет години – освен това в навечерието на локалните избори в Македония.
На въпрос дали е подготвен да си подаде оставката от лидерския пост в партията, в случай че ВМРО-ДПМНЕ загуби локалните избори, Груевски отговори: „ Председателят на партията носи най-голямата отговорност " при положение на загуба, цитира думите му електронното издание „ Народоосвободителна въстаническа армия “ .
В предаването „ 200 " Груевски призна, че в този момент, когато ВМРО-ДПМНЕ е в съпротива, разполага с време да осъзнае своите дефекти и недостатъци, и да ги поправят.
Бишият министър председател акцентира за следващ път, че през 11-годишно ръководство на ВМРО-ДПМНЕ преобладават положителните неща, които са създали, макар че – както самичък допусна, „ несъмнено сме създали и някоя неточност ".
„ Размишлявахме за всичко, което се е случвало в предишното, къде са нашите недостатъци, къде са нашите преимущества, и се фокусирахме върху бъдещето, какво би трябвало да се направи, с цел да продължи да се усъвършенства животът на жителите, да се покачва виталният стандарт, и страната да върви напред към НАТО и Европейски Съюз “, акцентира Груевски.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР