Скопие. От Берлин, където е на работно посещение, Асаф Адеми,

...
Скопие. От Берлин, където е на работно посещение, Асаф Адеми,
Коментари Харесай

МКД : Асаф Адеми: Ако трябва ще си подам оставката

Скопие. От Берлин, където е на работно посещаване, Асаф Адеми, министърът на културата на Македония, съобщи, че е подготвен да подаде оставка, откакто в обществото има такива реакции за държавните дотации в региона на културата, осведоми електронното скопско издание МКД .
„ За мен политическата работа въобще не е значима. Ако се търси моята политическа отговорност, няма проблем. От първия ден, когато заех този пост, се пробвам да бъда открит, а работата ми да е транспарантна. Поведох война с корупцията в Министерството на културата. Винаги съм казвал, че ще се погрижа културата да бъде налична за всички. По-прозрачна стратегия от тази не знам дали в миналото е имало. Комисиите решаваха единомислещо, а откакто ми донесат предложенията, аз решавам въз основа на тяхното мнение. После предложенията се ревизират по 10 пъти от чиновниците на Министерството на културата. Едва по-късно поставям подписа си на окончателното решение. ", твърди Адеми.
Според него не е правилно, че албанците са привилегировани и се краде от парите за македонците, няма обаче да работи под натиска на обществеността. Той счита, че се вършат разнообразни операции с публичното мнение, като се внушава, че основава национална политика. Адеми твърди, че е в непрекъснат контакт с членовете на комисиите и с правната работа в министерството. Според него решението на спора по въпроса за дотациите е в прегледа на всички решения, да се види какъв брой и какви са отхвърлените оферти.
Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР