Скопие. Мендух Тачи е преизбран за председател на Демократическата партия

...
Скопие. Мендух Тачи е преизбран за председател на Демократическата партия
Коментари Харесай

„Плюс инфо“ : Мендух Тачи е преизбран за председател на македонската партия ДПА

Скопие. Мендух Тачи е избран отново за ръководител на Демократическата партия на Албанците по време партиен конгрес, провел се в Тетово. Той съобщи, че ДПА ще се стреми да помогне за използването на съглашението за името, което съгласно него е главното условие пред Македония да форсира своята евроатлантическа интеграция, предава скопският ефирен канал „ Плюс инфо “.
„ Споразумението с Гърция е доста значимо за албанците в Македония, тъй като и ние сме за Европейски Съюз и НАТО. Сега в Македония доста хора споделят, че съглашението няма да мине. Аз единствено мога да кажа да бъдат спокойни, тъй като този контракт ще премине предвид на обстоятелството, че той е най-голямата финансова инвестиция на страната, а ние сме на границата на съществуването и единствено с участие в Европейски Съюз и НАТО можем да оцелеем “, съобщи Тачи по време на конгреса.
По време на конгрес са определени петима нови заместник-председатели. Имер Алиу бе определен за нов общоприет секретар на партията, а Илжаз Халими за ръководител на Централното заседание.
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР