Скопие. Изявяващият се по македонските медии под името протойерей Любче

...
Скопие. Изявяващият се по македонските медии под името протойерей Любче
Коментари Харесай

Протоерей Любче Петрески: Според създателите на новата македонско-българска история, българите през ВСВ не са били окупатори, а инвеститори

Скопие. Изявяващият се по македонските медии под името протойерей Любче Петрески разяснява на своята страница във „ Facebook “ резултатите от съвещанието на смесената българо-македонска комисия за решение на исторически и просветителни въпроси, извършено в края на предходната седмица. Той се нахвърли върху участниците в органа от македонска страна, наричайки ги „ основатели на новата, обща македонско-българска история “ и разгласи, че те са решили да опишат българските бойци в Македония по време на Втората международна война, „ не като окупатори, а като вложители “, като ги посъветва да ни опишат най-малко като туристи, които са били на all inclusive в страната за няколко години.
Надолу прилагаме и целият му пост, озаглавен „ ИНВЕСТИРОРИ ИЛИ ТУРИСТИ “:
„ Според основателите на новата, обща македонско-българска история, българите през Втората международна война не били окупатори в Македония, а вложители!
Значи, в бъдеще, ние или нашите деца, би трябвало да чакаме тези вложители да изискат да им бъдат върнати или обезщетени тези вложения?!
Господа кроячи на историята, можете да се справите и по-добре. Ако всече сте решили да се майтапите с македонския народ, тогава барем напишете, че българите са били туристи с ultra all inclusive резервация за няколко години “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР