Скопие и Тирана започнаха преговори за присъединяване към ЕС. Лидерката

...
Скопие и Тирана започнаха преговори за присъединяване към ЕС. Лидерката
Коментари Харесай

ЕС започна преговори със Скопие и Тирана

Скопие и Тирана започнаха договаряния за присъединение към Европейски Съюз. Лидерката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен заяви, че Европейска комисия ще работи доста бързо, с цел да запознае претендентите с бъдещите им отговорности в Европейския съюз. Тя даде обещание на премиера Димитър Ковачевски бъдещото съглашение на РСМ с граничната работа Фронтекс да бъде преведено на " македонски език ". Готови сме бързо да свикаме втора конференция, откакто Северна Македония извърши поетото обвързване за смяна на конституцията, уточни чешкият външен министър Ян Липавски от името на Европейски Съюз.

Албанският министър председател Еди Рама изрази най-голяма признателност към ръководителя на Европейска комисия. Премиерът на РСМ Димитър Ковачевски изрече задоволство, че " македонският език " ще стане формален в Европейски Съюз.

В Брюксел България показа декларация за " македонския език ", заяви Министерство на външните работи. " Всякакво позоваване на формалния език на РСМ... по никакъв метод не би трябвало да се интерпретира като признание на " македонския език " от страна на Република България ", се споделя в нея.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР