Скокът с 350% на цената на тока за бизнеса е

...
Скокът с 350% на цената на тока за бизнеса е
Коментари Харесай

ДБГ: Скокът с 350% на цената на тока за бизнеса е знак за картел в производството на електроенергия

Скокът с 350% на цената на тока за бизнеса е разследване от секрети сделки и неразрешени практики, осъществявани от огромните производители на електрическа енергия, обявиха от Движение България на жителите.
 Търговците на ток: НЕК и Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 изкривяват пазара
Намираме за необяснимо изказванието, че шоковото повишаване се дължи на нараснало пазарно търсене. Това би било правилно, в случай че индустриалните мощности в България ненадейно са се нараснали с 350%, декларират от извънпарламентарната партия.

Според десните сходни фрапантни скокове на цената на електрическата енергия нанасят непоправими вреди за бизнеса и усилват разноските за произвеждане на всички артикули.

В последна сметка това ще е удар и по джоба на хората. До няколко месеца ще последва и скок в цената на тока за бита, което ще нанесе още един сериозен удар върху стандарта на живот на българските жители, декларират от ДБГ.

От партията приканват за незабавна инспекция на огромните производители на пазара за електрическа енергия от взаимни екипи на Комисия за защита на конкуренцията и КЕВР, които в период от 10 дни да излязат с резултат.

Първоначалните поръчки, че инспекцията ще приключи през януари значи банкрут на стотици дребни и междинни предприятия, за които цената на електрическата енергия е главен разходен съставен елемент, изясняват от придвижването.

В началото на година от ДБГ желаеха способените органи да ревизират в детайли пазара на електрическа енергия във връзка следващото фрапантно нарастване на цената на тока с 60%.

Фактът, че през днешния ден приказваме за троент скок в цените, е следващото доказателство, че обещаните тогава законодателни промени са били проформа ограничения за да замажат очите на обществото, безапелационни са от партията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР