Скокът на цените във всички сфери на обществения живот доведе ...

Скокът на цените във всички сфери на обществения живот доведе

И пълненето на Гребната база поскъпна – Общината дава 120 000 лева на година за вода в канала

Скокът на цените във всички сфери на публичния живот докара и до повдигане на сумата за поддръжката на Гребния канал. Община Пловдив пусна поръчка за непосредствено договаряне за пълненото на оборудването. Процедурата е за близо 120 хиляди лв. с Данък добавена стойност, като единствено допреди 2 години нужната сума бе 105 000 лв. с Данък добавена стойност.

И тази година единствен участник е държавната компания „ Напоителни системи” ЕАД. Тя ще бъде изпълнел за превозването на вода, по съществуващи хидротехнически уреди, самите те са благосъстоятелност на държавната компания.

В предмета на поръчката е записано, че би трябвало от време на време превозване на общо четири милиона куб.м. вода, нужни за зареждането на Гребен канал. Всяко възникване се прави съгласно линеен график, с закрепени срокове и водни размери.

Необходимите водни размери за зареждане на Гребен канал се доставят посредством солидно водохващане построено на река Първенецка. Водовземането се реализира посредством дънен предел. Бреговете на реката в този сектор са укрепени с подпорни стени. Самото водовземане е с правоъгълен отвор, на който има инсталирана решетка. С затрупан канал водата доближава до регулираща шахта, в която има инсталирани две запорни врати- едната към вододовеждащия канал, другата към реката.

Източник: trafficnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg