Скокът на цените ще продължи поне до пролетта. Това предупреди

...
Скокът на цените ще продължи поне до пролетта. Това предупреди
Коментари Харесай

Скокът на цените - поне до пролетта, бензинът може да стане 3 лв.

Скокът на цените ще продължи най-малко до пролетта. Това предизвести пред Нова телевизия финансистът доцент Емил Хърсев, който се базира на прогнозите на МВФ, Европейска комисия, Световна банка и Европейска банка за възстановяване и развитие.

Той разясни, че главният мотор за това е високата цена на енергоносителите.

По негови думи сега инфлацията е в пика си.

Хърсев означи, че най-неприятните придвижвания, които са се очаквали, сякаш са се случили. Едно от тях е цената на петрола и връщането й от там, откъдето е почнала да слиза.
 БПГА: Има наклонност за увеличение на цените на горивата
БПГА: Има наклонност за увеличение на цените на горивата

За една година има 33% поскъпван на горивата

" В момента достигнахме цената от 2014 година Достигнем ли равнището от 2006 година - 140 $ за барел нефт, с новата политика на ограничения с биодобавки, бензинът може да доближи 3 лв. " , предвижда финансистът.

От своя страна някогашният министър на труда и обществената политика Христина Христова разясни, че финансистите мерят инфлацията с растежа на показателя на потребителските цени.

" Аз бих споделила, че инфлацията още значи понижаване на цената на парите на хората - дали с приходите на хората в България те могат да посрещнат потребностите си " , уточни тя и добави, че нормално специалистите приказват за засилена политика по приходите на страната. Държавата по нейни думи може да повлияе на заплатите на държавните чиновници, на пенсиите и минималната работна заплата.
 Повишаването на цените на горивата тревожи притежателите на бензиностанции
Повишаването на цените на горивата тревожи притежателите на бензиностанции

Те не утвърждават решението на ОПЕК
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР