Скокът на лихвените проценти до най-високите нива от десетилетия е

...
Скокът на лихвените проценти до най-високите нива от десетилетия е
Коментари Харесай

Високите лихвени проценти по ипотечните кредити водят до нарастване на измамите с кредитиране

Скокът на лихвените проценти до най-високите равнища от десетилетия е довел до огромно нарастване на измамите с ипотечни заеми, съгласно банки и регулаторни органи.

Оттогава. цената на заема стартира да се повишава преди две години, все по-голям брой хора в Съединени американски щати и Обединеното кралство са изгубили пари от снабдители, които дават обещание лихви под пазарните в подмяна на предварителна такса, единствено с цел да изчезнат, когато пристигна време за закриване на заема.

Lloyds Bank споделя, че броят на по този начин наречените измами с предварителни такси, докладвани от техните клиенти, се е нараснал с 19 % предходната година, откакто през 2022 година се е покачил с 83 %. В Съединени американски щати, съгласно цифри от Федералната комерсиална комисия предходната година имаше близо 26 000 докладвани случая на корист със заеми с предварителни такси, които костваха на жертвите близо 75 милиона $. Това е по-малко от пика през 2022 година от 99 милиона $, само че въпреки всичко доста повече от това, което жертвите са изгубили от подоб...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР