Скок в тежките случаи на домашно насилие в Пловдив. Четири

...
Скок в тежките случаи на домашно насилие в Пловдив. Четири
Коментари Харесай

4 дела за домашно насилие само за 2 дни в Пловдив: Мъж преби жена си с ракета за тенис

Скок в тежките случаи на домашно принуждение в Пловдив. Четири досъдебни производства единствено в границите на два дни са формирани в районната прокуратура. В два от случаите жертвите са настанени с тежки пострадвания в болница.



В единия случай мъж е пребил жена си с тенис ракета. Жената е настанена в болница, като се е наложило да ѝ отстранят далака. Според прокуратурата насилието е продължавало с години.

Била е заключвана в жилището без нейното единодушие, бил ѝ е упражняван побой. Имаме случай от 2018-та, който също проверяваме. Когато през вчерашния ден тя отиде в болничното заведение, лекарят я позна. През 2018 година тя отново е търсила подпомагане с телесни повреди, като тогава е декларирала, че е паднала по стълбите. С години е продължавало следене по телефона с приложение, ограничение на персоналните контакти с родители, с приятелки. В последна сметка това нещо е ескалирало в абсурда, приключил с извънредно нечовечен побой с тенис ракета, сподели зам.-районният прокурор в Пловдив Атанас Илиев.

Друг нечовечен случай е обвързван с 95-годишна жена, която е била пребита от внука си. Възрастната жена се намира в болница в сериозно положение.

За причинителите ще бъде поискано задържане под стража. От прокуратурата приканиха при случаи на принуждение хората да алармират полицията и прокуратурата.

Не се опасявайте. Отивайте и подавайте колкото се може по-бързо сигнал. Всички хора, които видят, че се касае за домашно принуждение, съседи, които чуват непрекъснати разпри и кавги, дано да подават сигнал в полицията или в прокуратурата. Такива сигнали, които нашето общество счита за нещо безобидно, ескалират в доста съществени неща, сподели зам.-районният прокурор.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР