Скок на топлоенергията с между 3 и 108% от юли

...
Скок на топлоенергията с между 3 и 108% от юли
Коментари Харесай

Поскъпване на парното между 3 и 108% поискаха топлофикационни дружества


Скок на топлоенергията с сред 3 и 108% от юли желаеха другите топлофикационни сдружения в страната. Един от главните им причини е повишаването на въглеродните излъчвания, които те заплащат. Най-голям скок - със 108%, е поискало габровското сдружение, което работи на въглища. Между 12 и 48 на 100 нарастване са поискали останалите три въглищни ТЕЦ-а в Русе, Перник и Сливен.

От топлофикациите, работещи с газ, за най-голямо повишаване - с 88%, упорства топлофикацията във Велико Търново, а за минимум - с 3% " Топлофикация София ".

За фирмите в Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Враца и Разград желаят смяната в цените да е сред 7 и 22 на 100. При тези оферти най-скъпа ще е топлоенергията в Габрово и Велико Търново, където 1 мегаватчас ще приближава 200 лв., а минимум ще костват парното и топлата вода в Бургас и Сливен - към 80 лв., осведоми БНР.

Практиката от последните години демонстрира, че нормално сдруженията желаят доста по-високи цени, които енергийният регулатор понижава. Следващите два месеца специалистите на Комисията за енергийно и водно контролиране ще вършат калкулации, с цел да решат с какъв брой тъкмо ще нарастне топлоенергията от 1-ви юли
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР