Скок на случаите на повторно заразяване с коронавирус отчетоха в

...
Скок на случаите на повторно заразяване с коронавирус отчетоха в
Коментари Харесай

Пандемията в развитие: Бум на повторно заразените в Чехия

Скок на случаите на наново заразяване с ковид регистрираха в Чехия . Това заяви Националният институт за публично опазване на здравето, представен от организация „ Франс прес “. Броят на наново инфектираните е 1400 към февруари, по отношение на 158 в края на януари и 56 в края на 2020 година

" Повторно инфектираните се усилват поради огромния брой инфектирани с COVID-19 по време на есенната вълна ", се споделя в изказване на института. Страната с население 10,7 милиона поданици е записала над 25 000 свързани с COVID-19 смъртни случаи и близо 1,5 милиона инфектирани.

Смъртността като % от популацията е най-високата в света, а броят на инфектирани като дял от популацията е вторият най-голям в света по калкулации на Агенция Франс Прес по данни от последните 14 дни.

Според Института за публично опазване на здравето са минали сред 68 и 359 дни сред първото и второ заразяване на наново инфектираните хора при междинна стойност 142 дни. Средната възраст на наново инфектираните е 42 години.

Въз основа на тези данни институтът съобщи, че ще продължи да предлага на хората, които са преболедували COVID-19 въпреки всичко да се имунизират, само че откакто е минало известно време.

Датското държавно управление разгласи през днешния ден, че ще облекчи в допълнение коронавирусните ограничавания , като ще разреши на фризьорски салони, спа центрове и други услуги да възстановят работата си от 6 април, съобщи Ройтерс.

Според съгласувания с Народното събрание проект още възпитаници ще възобновят уроците с.

Много от плануваните схеми зависятот потреблението на така наречен коронапаспорт, който демонстрира дали притежателят му е имунизиран, дали е прекарал Covid-19 или си е правил тест през последните 72 часа.

Фармацевти и лекари в Гърция оповестиха, че се отнасят с съмнение към безплатните проби за ковид, които жителите ще си вършат сами. Те акцентират, че няма гаранция за справедлив резултат, а отпадъците могат да провокират екологични проблеми.

Част от лекарите в Гърция показват съмнение към резултатите от бързите проби, които жителите ще си вършат сами.

Медиците смятат, че тестванията би трябвало да се правят единствено от здравно лице, с цел да е меродавен резултатът. А резултатите би трябвало да се управляват от персоналните лекари.

В същото време фармацевтите желаеха възнаграждение за осъществяване на раздаването на безплатните проби. Правителството посочи, че жителите ще получават по един тест за Covid-19 на седмица гратис, а фармацевтите ще бъдат обезщетени за тази услуга.

Раздаването на безвъзмездни проби разсъни доста разногласия във връзка с отпадъците от проучването. Лекари предизвестяват, че материалите от теста, без значение от резултата, би трябвало да се обработват според законодателството в специфични контейнери.

Хвърлянето на тестовите боклуци в кофите за боклуци може да провокира даже разпространяване на вируса, предизвестяват специалистите
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР