Сключен е първият договор по мегапроекта на ВиК“ ЕАД за

...
Сключен е първият договор по мегапроекта на ВиК“ ЕАД за
Коментари Харесай

Първи договор по мегапроекта на ВиК за област Бургас

Сключен е първият контракт по мегапроекта на „ ВиК “ ЕАД за област Бургас, излиза наяве от информация в Агенцията за публични поръчки.
Реконструкцията на ВиК мрежата на кв. " Меден рудник " на Бургас е към този момент ангажимент на локалното „ СМК – Монтажи “ АД, чиято оферта е близо 12,3 млн. лв. без Данък добавена стойност – тъкмо колкото е и прогнозната стойност на обекта. Срокът за осъществяването му е 805 календарни дни, като преди строителството е планувано планиране.
От началото на февруари единствен акционер в бургаското сдружение е Дани Едрев.
Втората обособена позиция по поръчката за планиране и строителство на два обекта, включени в границите на „ Интегриран воден план за област Бургас “, касае реорганизация на ВиК-мрежата на кв. Крайморие.
На първо място за нея е класиран консорциумът „ Аква Билд Бургас “, който се състои от компаниите „ Виа Конструкт груп “ ЕООД и „ ВиК Инфраструктурно планиране “. Ценовата му оферта е на стойност 8 149 608 лева без Данък добавена стойност. Договор към момента не е подписан,но това следва, защото решението за класиране не е обжалвано.  
 Прясно почнал, водният план на Бургас за половин милиард към този момент е с санкции Прясно почнал, водният план на Бургас за половин милиард към този момент е с санкции
Новият воден план на Бургас, който е на стойност 459,3 млн. лв., е към този момент с наложени финансови корекции. Носителят на плана - " ВиК "...
Припомняме, че водният план на ВиК за област Бургас е най-мащабният в страната, на стойност съвсем половин милиард лв.. Делът на Оперативна стратегия „ Околна среда “ в него като безплатна финансова помощ е 323,7 млн. лв.. Проектът планува създаване на нови системи и уреди в 13 агломерации – Бургас, Несебър, Поморие, Созопол, Приморско, Обзор, Айтос, Карнобат, Царево, Китен, Черноморец, Сарафово и Лозенец. На реорганизация подлежат над 158 км водопроводи и 22 км канализация. Новата ВиК-мрежа, която ще се постави, е с дължина над 80 км. Предвидено е строителство на нова пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) в Карнобат и реорганизация на пречиствателните станции в Бургас, Меден рудник и Обзор. Отделно от това ще се реконструират две пречиствателни станции за питейни води – в Камчия и Ясна поляна.
Ако осъществяването на плана е сполучливо, 324 566 еквивалент поданици ще имат достъп до усъвършенствано отвеждaне и филтриране на отпадъчните води, а 279 011 души ще се употребяват от по-добро водоснабдяване.
В момента по този план са в ход още редица процедури, които са на друг стадий от възлагането им.
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР