Сключен е договор за обучителни модули и дискусионни модули за

...
Сключен е договор за обучителни модули и дискусионни модули за
Коментари Харесай

Ревизия на парите за спорт: Софтуер за милиони, обучителни модули за стотици хиляди и 38 договора

„ Сключен е контракт за обучителни модули и дискусионни модули за 500 хиляди лв. за два месеца. 6800 лв. е наемът на зала за един ден. За два дни са 13600 лв.. За един ден 7400 лв. за спорен модул. Подписът под контракта е на господин Василев. За Велико Търново общата сума на концерта е 86 хиляди лв.. Възнаграждението за водещ  е 5 хиляди лв.. Изискала съм от всички организации за всички събития, които ги провеждат. Тази организация подаде, че се отхвърля от контракта и връща парите “.

Това съобщи в предаването „ Тази заран “ по bTV служебният министър на спорта Весела Лечева във връзка проверката в министерството.

Тя посочи, че се ревизират 38 контракта, подписани от предходния министър Радостин Василев, които са на стойност 5 млн. лв..

Лечева ще алармира прокуратурата сега, в който приключат всички инспекции и излязат заключенията по тях, като това ще стане до края на мандата ѝ.

Софтуер за милиони за „ Националната спортна база “
4  Весела Лечева поема поста на длъжностен състезателен министър от Радостин Василев
„ Тези средства и този софтуерен артикул не са били заложени в бизнес програмата, която би трябвало да бъде одобрена от министъра. Този разход е тежък за опциите на сдружението. 1,7 млн. лв. за софтуерен артикул, който е първокласен, само че той може да се имплементира в огромни индустриални процеси или предприятия с хиляди клиенти като „ Топлофикация “. „ Националната спортна база “ се занимава с ръководство на спортни обекти и уреди, дава услуги към спортни организации и настанявания – могат да се употребяват по-евтини стратегии. Говорихме със притежателя на компанията и парите ще бъдат върнати “.

Пари за салони

„ Тези 25 млн. лв. в държавното управление на ГЕРБ, които бяха отделени, бяха раздадени на няколко компании - не последва деяние, водят се каузи. Нищо във връзка с шумно оповестената политика “, разяснява Лечева във връзка с средствата, предопределени за физкултурни салони.
4  Весела Лечева поема поста на длъжностен състезателен министър от Радостин Василев
Министърът уточни, че няколко компании са върнали пари.

„ Трябва да се вкарат стандарти във връзка с учебните дворове и салони, с цел да разполагат с съоръжение и уреди, с цел да се практикуват няколко типа спорт. Всеки учебен двор да бъде разчертан в няколко типа стадиони, мрежи за волейбол, кошове за баскетбол, порти за хандбал и за футбол “, изясни служебният министър на спорта.

Спортните учебни заведения

„ Част от децата, за които има съмнение, че са натровени с храна от спортното учебно заведение в Пловдив, са под медицински надзор, а други при своите фамилии. Ще бъдат осъществени инспекции, а след констатациите ще вземем решения “, добави Весела Лечева.

Тя посочи, че е значимо всеки един от отговорните да понесе отговорност.

„ Ден преди този противен случай бяхме събрали всички шефове на спортни учители. Видя се, че има доста недостатъци в съвместяването на спортната и образователната активност. Учениците би трябвало да пътуват с градски превоз, с цел да стигнат до спортните уреди, а част от тях са отдалечени от учебното заведение “, добави тя.

Снимки: Борислав Трошев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР