Скиците за поставянето на бараките в комплекс Златни пясъци“ край

...
Скиците за поставянето на бараките в комплекс Златни пясъци“ край
Коментари Харесай

Илин Димитров: Скиците за поставяне на бараки в „Златни пясъци“ са законни

Скиците за слагането на бараките в комплекс „ Златни пясъци “ край Варна са подписани напълно в границите на закона, сподели през днешния ден пред публицисти министърът на туризма Илин Димитров.

По думите му те са утвърдени през 2020 година. Министърът на туризма тогава е работил напълно в границите на пълномощията си, изясни Димитров.

Той посочи, че след подписването им, скиците отиват при основния проектант на Община Варна, който също би трябвало да вземе отношение. Компетентният орган по премахването на нелегално сложени обекти пък е Дирекцията за народен строителен надзор, сподели Димитров и добави, че въпросът в „ Златни пясъци “ би трябвало решат двете институции – Общината и Министерството на районното развиване и благоустройството.

Министерство на туризма направи огромна инспекция по случая и не открихме нарушавания във ведомството, сподели още Димитров. По думите му в момента е задействана и Прокуратурата. Тя прави инспекция по сигнал на Община Варна и в случай че бъдат установени нарушавания, ще реагира, уточни министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР