Скисезонът е официално открит и в Северното Черноморие, и по-конкретно

...
Скисезонът е официално открит и в Северното Черноморие, и по-конкретно
Коментари Харесай

Ски сезонът е открит и на Северното Черноморие: Вълчи дол вече има писта

Скисезонът е публично открит и в Северното Черноморие, и по-конкретно – в община Вълчи дол, сред Варна и Добрич, заяви „ “.

Пистата проработи през днешния ден, само че към този момент се радва на извънредно мощен интерес. Само до обяд към 300 индивида от района са решили да покарат ски или да повозят децата си на шейни. Очаква се потокът от искащи да се усили по-късно поради опцията за нощно каране.

Собственик на оборудването е община Вълчи дол. То се намира на залесен рид над градчето.

Със своята 30 сантиметрова снежна завивка, 250 метра дължина и 20 метра ширина, това е най-малката писта в България.

Осветената писта към този момент предлага само ски влек, само че се възнамерява въвеждане на спомагателни екстри като дрешник и ски на място.

За момента оборудването е изцяло гратис, само че вход въпреки всичко ще бъде въведен откакто общинският съвет дефинира такса.

„ Няма да е висока, задачата е обществена - да има къде хората да се забавляват, децата да се учат да карат. Идеята ни е с цената просто да си покриваме разноските ", изясни кметът Калоян Цветков, представен от вестник „ Сега “

Ски пистата притегля хора от цяла Североизточна България поради своята комфортна локация - оборудването се намира на 50 минути от Варна с автомобил, 30 от Добрич, най-много 2 часа от Генерал Тошево.

Всъщност пистата не е нова – тя е основана още през 1998 година, само че през годините не е работила редовно. Основните аргументи за това са били неналичието на поддръжка и други организационни компликации.

Историята към основаването на пистата е много забавна. През 90-те група локални хора - преподавател, доктор и други, били запалени скиори. Карали из старопланинските селища, само че и водили деца от Вълчи дол да карат.

Един ден влек от Елена се оказал непотребен за хората в Елена. " Абе вие за какво не го вземете и си извършите писта във Вълчи дол ", си споделили приятелите еленчани. Кметът на Вълчи дол одобрил концепцията и по този начин общината се сдобила със лична писта.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР