Ски зоната на Пампорово не е била отворена тази сутрин

...
Ски зоната на Пампорово не е била отворена тази сутрин
Коментари Харесай

Пороен дъжд причини щети на писти и лифтови съоръжения в Пампорово

Ски зоната на Пампорово не е била отворена тази заран от съображения за сигурност, откакто през вчерашния ден и през нощта в региона се е изляло огромно количество дъжд (36л/кв. м), а няколко съществени лифтови уреди са изумени от гръмотевици.
 
До края на деня няма да работят всички влекови уреди и част от ски пистите - главните черни и червени писти. Отворени са следните писти: Снежанка №1 - Малката стена, Снежанка 1а - ръкава от ски писта 6 към Малка стена; Снежанка №6 - зелената от вр. Снежанка до долна станция на ПВЛ №5 - новия шестседалков въжен превоз на Малина; Снежанка № 6а - т.нар Дельово дере - горната част на Снежанка №2 и включването й в ски писта Снежанка №6; Снежанка №11.
 
 Лифт Лифт Източник: Zonanews
Работещите лифтови уреди за деня ще са: ПВЛ 1 - Автогара - х.Студенец; ПВЛ 2 -х.Студенец - вр.Снежанка; ПВЛ 5 - Малина - вр. Снежанка и ПВЛ 7 - Двата моста - вр. Снежанка. На ски зона Малина работят и двете пътеки за начинаещи и деца. Въпреки това от управата на курорта не предлагат използването на ски зоната, тъй като снегът е извънредно тежък и тук-там, макар напъните за отводняване на зоните, към момента има доста събрала се вода.
 
" Предупреждаваме ви да бъдете извънредно деликатни и да спазвате всички знаци и табели, които изискват да намалите скоростта или не разрешават карането на избрани писти. Това се постанова, заради обстоятелството, че към долните станции за качване на лифтовете и на пресичането на няколко писти в по-ниските зони има доста неоттекла се вода и е диста меко, поради дъжда и навалелия от горната страна влажен сняг ", показват от " Пампорово " АД в обява на страницата им във фейсбук. От на следващия ден ски зоната на курорта Пампорово ще работи с обикновено работно време.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР