Ски зона Банско и концесионерът Юлен АД са проверявани вече

...
Ски зона Банско и концесионерът Юлен АД са проверявани вече
Коментари Харесай

Юлен: 17 години ни проверяват, не са открити нередности

Ски зона Банско и концесионерът " Юлен " АД са проверявани към този момент 17 години по разнообразни сигнали и не са открити съществени нередности . Прокуратурата е длъжна да ревизира всички постъпили изказвания и ние ще окажем цялостно подпомагане. Това се показва в публична позиция на " Юлен " АД, изпратена до медиите.

Припомняме, че през вчерашния ден стана ясно, че прокуратурата ревизира концесията на ски зона Банско. Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил в тази ситуация осъществяване на така наречен персонална инспекция – това значи, че концесията ще бъде следена от един прокурор от Върховната касационна прокуратура. Това се прави в случаите, изискващи конфиденциалност.

От сдружението през днешния ден допълват, че от до момента направените инспекции 10 са завършили със заключенията, че няма никакви нарушавания, една е установила дребна неправда и сега се апелира.

През януари 2015 година със заповед на премиера Бойко Борисов е основана Междуведомствена работна група, която да ревизира съблюдава ли се концесионният контракт.

В нея влизаха представители на Министерския съвет, Министерство на финансите, Министерство на околната среда и водите, Министерството на районното развиване и благоустройството, Министерството на туризма, Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието, ДНСК и Агенцията по кадастъра.

" След повече от година работната група излезе с безапелационното умозаключение, че няма никакви нарушавания на Юлен АД. Всички уреди в ски зоната са законни, имат издадени удостоверения за прилагане от способените органи и е спазено екологичното законодателство. Но с цел да се изпълнят новите законови условия предлагат наложителна смяна в концесионния контракт ", показват от " Юлен ".

" Всички инспекции през последните 17 години станаха рутина за нас. Сигналите се подават от един кръг организации, само че от разнообразни хора. Същите те са водили 54 правосъдни каузи против Юлен АД, като всичките са изгубени от тях. Това удостоверява, че тези хора и организации в одят клеветническа акция против Банско като най-големия ски курорт в България ", считат още от сдружението.

Междувременно стана ясно, че заместител министър-председателят Валери Симеонов ще взе участие през днешния ден на работна среща в границите на консултантска задача на представител на Международния съюз за отбрана на природата IUCN в Национален парк „ Пирин”.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР