Ски ваканцията у нас ще е по-скъпа тази година. На

...
Ски ваканцията у нас ще е по-скъпа тази година. На
Коментари Харесай

Колко ще ни струва ски ваканцията тази зима

Ски ваканцията у нас ще е по-скъпа тази година. На прага на новия сезон хотелиерите в зимните курорти подвигат цените на нощувките. Концесионерите също обмислят по-високи цени на въжен превоз картите. Сезонът се чака да стартира на 17 декември.

И в трите ни огромни ски курорта - Банско, Боровец и Пампорово, към този момент тече трескава подготовка, а упованията са за един по-силен сезон. Вече стартира профилактика на лифтовете и оборудванията. А от сектора пресмятат новите цени на услугите.

Сметките демонстрират, че с към 20% по-скъпа ще излезе нощувката в зимните ни курорти тази година. Увеличението ще се движи сред 11 и 30 на 100 - според от вида на хотела, категоризацията и местоположението. Все още концесионерите калкулират и цените на въжен превоз картите, само че евентуално и при ски услугите ще има растеж тази зима.

По-малко от месец преди старта на ски сезона, ранните резервации в планинските курорти към този момент бележат растеж. И след две тежки за туризма зими, тази година хотелиери и концесионери с оптимизъм чакат новия сезон на пистите. " Засега ранните  записвания и резервации ни обнадеждават и ни карат да считаме, че сезонът ще бъде още по-добър от сезона през предходната година. Очакваме към 10% растеж на гостите от всички пазари ”, споделя Благовестка Томова от Съюза на хотелиерите в Боровец.

" Вече стартират и ранните резервации – за Нова година към този момент съвсем места няма в Банско. Имаме към този момент запитвания – още от лятото, от непознати пазари, което е знак за това, че има оживление на туристическия бранш и ски туризма ”, похвали се Кирил Зашев, хотелиер от Банско.

Колкото по-близо е сезонът на ските, толкоз по-трудна обаче става сметката – както в хотелите, по този начин и в ски зоните. И всеки растеж в цените бързо се отразява в офертите към туристите. " Доставки, горива, заплати, ток, енергийни запаси – всичко това, събрано на едно, дава една последна цена, която всеки месец е друга и е мъчно да я предвидим ”, споделя изпълнителният шеф на компанията концесионер в Пампорово Мариян Беляков. Затова и тази зима ски ваканцията ще е по-скъпа, безапелационни са и хотелиери, и концесионери.

Безопасно ли ще е карането на ски тази зима екипът ни инспектира с специалиста по техническата поддръжка на оборудванията Иван Попов. Първо проверихме лифтовете и влекачите, а по-късно – машините за обработка на пистите и инсталациите за неестествен сняг. След техническата ревизия, резултатът от инспекцията е, че туристите ще се движат безвредно, отговаряме на всички условия за сигурност на въжени линии. През идващите седмици инспекции на ски оборудванията стартират и инспекторите от ДАМТН.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР