Ски учителят Венцислав Чавдаров се превърна в дядо Коледа за

...
Ски учителят Венцислав Чавдаров се превърна в дядо Коледа за
Коментари Харесай

Ски учител се превърна в дядо Коледа, занесе куп дарения за ...

Ски учителят Венцислав Чавдаров се трансформира в дядо Коледа за децата в семейство Мустафови от Сивино. Той пристигна в смолянското  село не с шейна, а с микробус цялостен с дарове за семейство Мустафови. Все неща, за които фамилията е мечтало - ледник, готварска печка, съдомиялна бяха измежду мечтаните уреди от петчленното семейство. Братчетата Антон и Венци получиха по един съвременен телефон.

Майка им Медиха благослови донорите. " Господ да го благослови индивида. Да му връща даденото и стореното многократно. Даде ни неща, които ще ми улеснят домакинската работа. Нали съм неработоспособен, поради заболяването правя всичко постепенно и мъчно. Не съм предполагала, че в миналото ще имам лична съдомиялна. Хладилникът ни отдавана се скапе и нямаше по какъв начин да купим нов ", сподели майката. Педи към два месеца стана ясно, че двете братчета от Сивино са принудени да изминават по над 10 километра пеш, с цел да се върнат у дома от учебното заведение в Смолян. Заради неналичието въобще на рейс до Сивино, децата всеки петък се прибираха пешком до селото. Майка им се притесняваше, че мокри  и премръзнали ще са по този начин цяла зима.

Семейството, въпреки и много оскъдно, живее сплотено, в труд и битка с живота.

" Видях репортажа за децата и фамилията. Трогна ме! Заедно с мои другари и сътрудници взехме решение да им подадем ръка. Купихме им най-вече домакинска техника и уреди, от които имат потребност. Искахме да ги изненадаме прелестно, да ги зарадваме ", сподели Чавдаров. Той показа, че срещата с децата и Медиха са го върнали в неговото детство. " Когато нямахме доста, само че бяхме щастливи. Това най-вече ме трогна нощес. Въпреки немотията, в която живеят, макар заболяването - това семейство бе щастливо. Удовлетворен съм, че помогнахме и бяхме причина за сълзите им от наслада ", сподели още Венцислав.

Антон и Венци Мустафови учат в ПГТТ " Христо Ботев " Смолян, надлежно в осми и девети клас. От Община Смолян позволиха казуса с пътуването на децата. Сега кметът на Смилян ги вози с общински автомобил до Сивино. Местен транспортьор пък подари на момчетата целогодишни карти, с които да пътуват до учебно заведение и до Смилян. Семейството живее непретенциозно, под прага на беднотия. Майката е неработоспособен, бащата добива дървесина в горите край селото. Имат пет деца, само че в Сивино са останали единствено три от тях. През зимата бащата, постоянно остава без работа, тъй като в гората не може да се работи. Тогава цялото семейство живее с инвалидната пенсия на Медиха, която е под 400 лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР