Ски сезонът в най-големите български курорти ще бъде открит днес

...
Ски сезонът в най-големите български курорти ще бъде открит днес
Коментари Харесай

Откриват ски сезона в големите зимни курорти у нас

Ски сезонът в най-големите български курорти ще бъде открит през днешния ден и на следващия ден. В Пампорово и Боровец сезонът започва публично на 15 декември, а на другия ден е публично разкриване в най-популярната дестинация за феновете на зимни спортове – Банско.

Натрупаната в последните дни снежна завивка и в допълнение творби неестествен сняг дават опция ски зона Пампорово да отвори в петък , като цената на въжен превоз картата за всички възрасти ще бъде на символичната цена от 5 лв.. Ски сезонът ще бъде открит с водосвет от министъра на туризма Зарица Динкова в 15:00 часа на долна станция на новия шестседалков въжен превоз на ски център Малина.

Информация за отворените писти и лифтови уреди ще бъде оповестена предходния ден в уеб страницата на курорта. Прогнозата за намаление на температурите в идващите дни предвещава поетапно отваряне на цялата ски зоната за Коледа.

От 16 декември в действие влизат постоянните цени на ски услугите за зимен сезон 2023/2024 с цена на дневна въжен превоз карта за ски зона Пампорово 90 лв. за възрастен, 72 лв. за юноша до 17 години и 54 лв. за дете до 11 години. Работи се интензивно и по подготовката на ски зона Мечи чал, която ще отвори на 22 декември. Цената на дневната въжен превоз картата за ски зона Мечи чал ще бъде 65 лв. за възрастен, 52 лв. за юноша и 39 лв. за дете до 11 години.

Сезонните карти са на цени 1600/1300/1000 лв. в другите възрастови групи. Всички закупили въжен превоз карта за ски зона Пампорово ще могат да употребяват като бонус ски зоната на Чепеларе, когато последната е отворена, както и ски бусовете сред двете зони, заран и следобяд.

През този сезон Банско ще бъде хазаин и на два старта от Световната купа по алпийски ски . Най-добрите скиори при мъжете ще карат в родния курорт на 10 и 11 февруари, надлежно в гигантския слалом и слалома, като българските почитатели ще могат да гледат онлайн Алберт Попов.

За момента от Витоша ски не са оповестили по кое време ще бъде началото на сезона.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР