Ски сезонът на Витоша се открива тази вечер в 18.30

...
Ски сезонът на Витоша се открива тази вечер в 18.30
Коментари Харесай

Откриват ски сезона на Витоша с нощно каране

Ски сезонът на Витоша се открива довечера в 18.30 часа на писта " Лалето ". Всичко по оборудването е квалифицирано, с цел да посрещнат първите фенове на белия спорт. Пистата и осветлението са в чудесно положение. Скиорите ще се любуват до 22 часа, когато завършва първата за сезона сесия на вечерно каране. Пуснат е към този момент и кабинковия въжен превоз.

От на следващия ден ще работят и още два влека - на Меча поляна и на Ветровала Бейби влек. Всеки първи и трети понеделник от месеца ще има профилактика за няколко часа на кабинковия въжен превоз.

" До 10 часа ще се качват туристи и след това се стопира, а в 14.30 ч могат да слязат назад. Спирането се постанова поради профилактика, защото оборудването е много остаряло и би трябвало да го ревизираме за сигурността на хората ", разяснява пред Stolica.bg изпълнителният шеф на " Витоша ски " Костадин Костадинов.

Ски картата за нощно каране е 29 лева За ден е 40 лева, а за възпитаници и пенисионери - 32 лева, за деца до 12 години - 25 лева Семейните карти за родител с дете до 7 години са 43 лева, а с две до 7 години - 46 лева Двама родители с дете до 7 години - 83 лева, а с две - 86 лева Има и за 2, 3, 4, 5 и 6 дни, която доближава до 186 лева полудневната карта до 12.30 ч е 29 лева Същата е цената и след 12.30 ч.

От Столична община са осигурели градски рейсове, в които може да се качва ски съоръжение, колела, бордове, шейни и други В момента от 15 писти ще работят две - Лалето и Меча поляна, а от 14 уреди лифтове и влекове, ще работят единствено 3, сочи уеб сайтът на " Витоша ски ".

фотография: " ТВ Европа "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР