Ски състезание за дипломати се проведе за девета поредна година

...
Ски състезание за дипломати се проведе за девета поредна година
Коментари Харесай

Ски състезание за дипломати в Банско

Ски съревнование за дипломати се организира за девета поредна година в Банско. В него участваха над 70 представители на дипломатически задачи у нас и техни другари. Състезанието е под егидата на Министерството на външните работи и на Спортното министерство.

Банско

Сред мъжете дипломати в ски спусканията в категориите до 50 и над 50 години спечелили станаха Никола Одибер от посолството на Франция у нас и Йорг Шуграф от немското посолство. Зрителите останаха много впечатлени от най-малкия участник в ски конкуренцията – съвсем петгодишния Петър Кръшняк. Той участваше дружно със фамилията си.
" Миналата година пробвахме - пусна се без неточност по трасето и тази година към този момент се раздаде и се пусна отлично. "
Съорганизатор от страна на дипломатите бе австрийският дипломат Роланд Хайзер.
Роланд Хайзер - дипломат на Австрия: " Това е дипломация по един малко по-различен метод. Атмосферата е доста хубава, всички виждаме - изискванията са прелестни, Банско е най-хубавият курорт. "
Външният ни министър Екатерина Захариева бе най-бърза и в двата манша при дамите дипломати.
Екатерина Захариева - министър на външните работи: " Мисля, че спортът сплотява. Sпортът е здраве, само че тука на това прелестно място е доста добър метод да се прави също дипломация. "
Много занимателна и атрактивна, както за участниците, по този начин и за многочислените фенове в местността Шилигарника бе дисциплината " радостен биатлон ", в която се включиха няколко дами и френският дипломат у нас Ерик Лебедел, който стана и победител. Външният ни министър Екатерина Захариева изрази убеденост, че тази самодейност ще продължи и за в бъдеще.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР