Ски писта Картала“ е напът да се превърне във водещ

...
Ски писта Картала“ е напът да се превърне във водещ
Коментари Харесай

Инвестиционно намерение със стратегическо икономическо значение за Благоевград!

Ски писта „ Картала “ е напът да се трансформира във водещ целогодишен курорт

Изграждане на нови ски писти, нова леглова база, включително изграждане на дребни вилни здания, велописти и атракциони за деца. Това са единствено част от   идеите, заложени в капиталовото желание на главния акционер в „ Прима инвест БГ “ – компания „ Армако “ за развиване на ски център „ Картала “ като целогодишен курорт, отговарящ на всички модерни условия. Концепцията бе показана по време на среща, инициирана и извършена от кмета Илко Стоянов с благоевградската общност.

Планираните обекти и уреди ще бъдат построени само със средства от вложителя, като в началото ще бъдат вложени към 30 млн. лв..

„ Въпреки, че става въпрос за частна инвестиция, за мен е извънредно значимо обществеността да е наясно с желанията още в самото начало. Затова организирахме тази среща, само че тя няма да бъде единствена. Предстоят още такива, считам, че хората в Благоевград би трябвало да имат опцията да бъдат част от самия развой, като взимат отношение, изказвайки своето мнение и  задавайки всички въпроси, които ги вълнуват “, разяснява кметът Стоянов.

В срещата взеха присъединяване още Владимир Александров, изпълнителен шеф на „ Армако “, ръководител на Борда на шефовете и акционер в сдружението „ Прима инвест БГ “, арх. Веселин Белинчев, архитект, ръководителят на Общински съвет Радослав Тасков, общински съветници, заинтригувани страни и жители.

В рамките ѝ стана ясно, че измежду желанията на акционерите е да бъдат сменени и старите кабинки на лифта, да бъдат построени под земята паркинг и осветяване по продължение на пистите, което ще обезпечи опция за нощно каране на ски.

„ Нашата цел е този курорт да развие своя капацитет, което ще бъде от огромна изгода за обществеността в Благоевград. Благодарни сме, че получаваме нужното подпомагане от Общината, в лицето на кмета Илко Стоянов, имам вяра, че и отсега нататък ще бъде по този начин “, съобщи изпълнителният шеф на „ Армако “ Владимир Александров.

Арх. Беличнев акцентира, че при построяването на нови обекти и уреди в региона на ски център „ Картала “, процедурите ще бъдат съгласувани с всички институции, имащи отношение, с цел да се спазят законовите разпореждания и планинската природа да бъде съхранена.

„ Ски център „ Картала “ е един от стратегическите обекти, който може да даде сериозен подтик на стопанската система за целия район. Предложеното в капиталовото желание значително съответствува с нещата, заложени в моята предизборна стратегия. Става въпрос за еко курорт, който предвидихме и в Плана за интегрирано развиване на община Благоевград. Освен ски център „ Картала “, моята концепция е да превърнем и града в едно развито курортно място “, съобщи кметът Илко Стоянов.

Той акцентира, че постигането на действителните резултати ще отнеме време, само че към този момент се вършат нужните стъпки в тази посока.

За да се пристъпи към модернизиране на ски центъра би трябвало да бъде направена смяна на Общия организационен проект, да бъдат направени ПУП-ове и да се премине през всички съгласувателни режими.

С модернизиране на ски център „ Картала “ и превръщането му в целогодишен курорт, Благоевград ще стане привлекателен център за туристи от страната и чужбина.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР