Ски легендите Мария Хьофъл-Рийш и Марк Жирардели бяха звездите на

...
Ски легендите Мария Хьофъл-Рийш и Марк Жирардели бяха звездите на
Коментари Харесай

Ски легендите Мария Хьофъл-Рийш и Марк Жирардели откриха сезона в Банско

Ски легендите Мария Хьофъл-Рийш и Марк Жирардели бяха звездите на церемонията по откриването на новия сезон в Банско.

Петкратният притежател на Големия бистър глобус и почетен банскалия успокои почитателите на белите спортове, че и снегът, който към момента се бави, няма да закъснее доста. Олимпийската и международна шампионка Мария Рийш описа, че макар неналичието на сняг и дъждовното време през днешния ден, планината над Банско е била оживена от доста хора, които са се забавлявали „ макар времето “. Тя получи “златен орден ” от кмета Иван Кадев, който откри публично сезона, дружно с министъра на туризма Илин Димитров и министъра на младежта и спорта Весела Лечева.
По време на формалното разкриване служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева сподели, че е горда от обстоятелството, че Банско е един от най-хубавите домакини на надпревари от международен сан в света на ските. „ Всяка година милиони жители гледат с голям интерес вълнуващите надпревари за стартовете на международните и европейски купи. Ние, като Министерство на младежта и спорта, не може да не се гордеем, че Банско се утвърди като един от най-хубавите домакини “.
В обръщението си министър Димитров благодари на домакините – на кмета и жителите на Банско, за неуморната им работа по издигането на престижа на знаковия за българския туризъм и зимните спортове курортен град. Той пожела сполучлив сезон и повече сняг.
Местните хотелиери и ресторантьори пък се показаха с кулинарно ревю на централния площад, а Хьофъл-Рийш и Жирардели подвигнаха наздравица с българско вино за триумфа на идния сезон.
На сцената на централния площад в Банско бяха показани десетте купи, извоювани от курорта на Световните ски награди. Тази година Банско бе определен още веднъж за „ Най-добър ски курорт на България “, а премията е избрана след онлайн гласоподаване с присъединяване на четири милиона души. Зад тези награди стои усиленият труд на един огромен екип, сподели изпълнителният шеф на „ ЮЛЕН “ АД Мая Христоскова.
В церемонията взе участие и ректорът на Националната спортна академия (НСА) „ Васил Левски “ проф. Николай Изов, който връчи почетен плакет на Мая Христоскова в качеството ѝ на изпълнителен шеф на концесионера на ски зоната „ ЮЛЕН “ АД, за принос в развиването на спорта и по отношение на „ отличните взаимоотношения “ сред НСА и компанията концесионер.
Официалният старт на сезона бе даден от домакините, в лицето на кмета на Банско Иван Кадев.
Събитието беше съпроводено от показване на кулинарни изкушения и дегустация на обичайни ястия от района, обединени под надслова „ Уникално Банско “. В празника се включиха отбор „ Чинари “, които потопиха феновете в достоверната атмосфера на българския фолклор. Гостите станаха очевидци и на красиво огнено шоу.
По-рано през днешния ден на Бъндеришка поляна Мария Рийш и децата-надежди на ски-училището на концесионера откриха сезона на Бъндеришка поляна, а в небето сред Вихрен и Тодорка полетяха фойерверките на обичайна заря.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР