Скептичен съм за изборите. Управляващите вървят към своя край. И

...
Скептичен съм за изборите. Управляващите вървят към своя край. И
Коментари Харесай

Проф. Минеков за ФАКТИ: Текат преговори ГЕРБ да подкрепи правителство с премиер от БСП

" Скептичен съм за изборите. Управляващите вървят към своя край. И този край има два разновидността на мъка - къса и дълга. Ще се направи всичко допустимо за подправяне на изборите, можете да сте сигурна. Ще има мъртви души, ще има корпоративен избор, ще има принудително гласоподаване, ще има голямо заплащане, и то освен измежду малцинствата. Но нещата не са спасяеми, даже и това да се случи ". Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ скулпторът професор Велислав Минеков.

Припомняме, че той бе извънредно деен по време на миналогодишните митинги против българското държавно управление и основния прокурор на републиката.

" Ще има опасност и с заболяването, която върлува. Конкретно във връзка с тези, които подхващат платените избори, нормално това са някакви локални айдуци, които пазят по-висока чест и сан в несъмнено общество. На тях им се дава главната сума, черната каса, от която черна каса, доколкото знам, по традиция постоянно този, който ръководи касата, лишава за себе си най-малко 10-15% от средствата. Така че той живее добре от избори. Но сега нещата вървят зле. И когато виждат, че ръководещите вървят към края, този, който е шефът на касата, ще вземе не 10%, а 80% от парите. Така че и платеното гласоподаване няма да е същото, каквото беше през годините. Въпреки това ще го има.

Надеждите им са за едно ниско гласоподаване, с цел да може тези, които са задължени по работа или след принуждение да гласоподават, да го създадат неотложно. Те са наблюдаеми, те се знаят кои са, изключително в дребни обитаеми места се знае кой е пристигнал, кой не е пристигнал. Хората се тормозят, че са следени и това е от край време. Ще се вземат всички ограничения гласуването да се сведе до незабележим %, с цел да може да изгрее ръководещата конюктура още веднъж. Но не знам защо им е тази власт, откакто държавно управление надали ще има ", продължи политическият си коментар за идните избори проф. Минеков.

Граждански интензивният ваятел съобщи, че разполага с избрана информация за политически договаряния, които се водят все още.

" Текат едни половинчати договаряния по какъв начин ГЕРБ да поддържа държавно управление с министър председател от Българска социалистическа партия, като изискванията са да не са бърка в предишното на ГЕРБ и другото изискване е Българска социалистическа партия да предложи различен за президент. Президентът им вади очите, знаете, той е зложелател №1 в Тутраканската селищна система и би трябвало да бъде отстранен непременно. Но това е самоунищожително. Аз нямам доверие, че госпожа Корнелия Нинова би подхванала сходен самоизяждащ се с ход ", показа скулпторът информация, с която разполага.

Скулпторът е песимистичен и към това, че ще се сформира някакви компромисно държавното управление, тъй като това може да докара до отлив на симпатизанти при партиите, съгласили се на този компромис.

" Аз съм песимистичен във връзка с залавянето на съветски шпиони. Това ми наподобява, че е отговор за прокараната през нас тръба, която в оригинал беше " Турски поток ", ние го прекръстихме благодарение на Борисов на " Балкански поток ", а той си е " Руски поток ". Нищо повече от това. Това му заявление (б.р. на Бойко Борисов) за 100% енергийна самостоятелност е смешно ", разяснява проф. Минеков и шпионския скандал.

Той не е по никакъв начин удивен от гоненето на съветски дипломати от България:

" Това нанася тежки рани в връзките ни. Абсолютно безсмислено. Това в действителност е отговор пред нашите съдружници, който не е най-правилният отговор. Както споделя вашият сътрудник Иван Бакалов: " Борисов лъже руснаците, че е излъгал американците. След това лъже американците, че е излъгал руснаците ". Нека да ви напомня, че преди време нашият боен министър позволи полети през страната ни, в нашето небесно пространство, на военни съветски самолети, които закараха най-съвършените ракети в Сърбия. Сърбия, за разлика от нас, не е в НАТО и може да се смята за наш боен зложелател. Ние разрешихме това нещо благодарение на същия боен министър. Той какъв е в тази игра? ", запита проф. Велислав Минеков.

Той, сходно на първия посетител проф. Румен Гечев, разкритикува прокуратурата за неналичието на каквото и да е инспекция по проблема със фотосите, на които се виждат пачки евро и кюлчета в и върху шкафчето на министър-председателя ни Бойко Борисов.

" Прокуратурата е част от ръководството. Партийно определените хора се събраха, избраха си основен прокурор и, както споделяше този предходният: " Ти самичък си го избра " ", вметна проф. Минеков.

" Аз се надявам, че ще бъдат тествани тези активи в шкафчето. И освен това. Вътре имаше кюлчета злато, които са щанцовани, с номера и със съответния щанц на банката, която ги е пуснала в оборот. Ако вие съберете откраднато злато, пръстен или каквото щете, и си отлеете сама кюлче - то о е непродаваемо. Това е нещо извънредно подозрително. То би трябвало да предстои на обработка, би трябвало да се види дали в действителност е злато, какво има вътре. Но когато получавате такова кюлче се знае ясно от кое място е то и на кого е то. Съвсем елементарно е за проверяващите да ревизират номерацията, щанцата върху кюлчето и незабавно ще схванат от кое място е пристигнало. Това също не беше направено ", означи той.

Проф. Велислав Минеков приказва и за делото против него, заведено от Вежди Рашидов поради рецензии против самия него. Според Минеков това е опит за задръстване на устата му, който обаче няма да успее. " Интересното е, че има обвиняване за заложени от мен въпроси, а самият обект на въпросите в никакъв случай не е дал отговор на тези въпроси ", посочи той.

" Той (б.р. Вежди Рашидов) е притежател и на строителни компании, там има един в действителност необикновен оборот. Той е доста повече строител, в сравнение с художник. Такъв художник България не познава в историята си - и като средства, и като строителство, в действителност нещо, което не сме виждали. Има нещо, което мога да ви го обясня - за какво той не беше свален от самото начало от власт. Не можете да си визиите какъв брой петиции имаше за неговата оставка, имаше безредици, имаше митинги пред Националната изложба, пред Народното събрание, пред самото министерство, и то с доста обидни слова, които съм чувал там. Но той не можа поместен даже и след абсурда с жилищата. Ако си спомняте тогава изгоря цяла сюрия министри и приятели на господин Борисов, в това число и " Златния пръст " господин Цветан Цветанов внезапно беше изхвърлен. Той оцеля и тогава (б.р. Вежди Рашидов). Според мен главната повода за това е, че той през целия интервал играеше главната връзка на Борисов с Русия и Путин. В едно изявление пред Георги Любенов той се гордееше, че е непосредствен с основния секретар на Путин, той направи чудеса за вероятни културни контакти, той и госпожа Шаренкова бяха признати от съветския патриарх персонално. Това е съществено събитие в тези връзки. Той беше разгласен за почетен член на Руската академия, той е член на някаква интернационална академия на изкуството в Русия, най-много тъй като е бил министър на културата. Изобщо тези контакти постоянно са плашели Борисов да посегне към него. За него той е свещена персона там. За него посягането значи заличаване на връзките освен с Валентин Златев, който е колекционер на произведения от Рашидов, само че и разрушение на връзките с Русия. Така че, той (б.р. Рашидов) по този метод резервира статуквото си и оцеля доста добре ", описа проф. Минеков.

" Само да ви подсетя, че неотдавна беше иззета и сбирката от модерно изкуство на Васил Божков, именуван Черепа, в която сбирка аз видях произведение на същия Рашидов. Той му го е продал? Той му го е подарил? Те са били близки? За мен това е загадъчно. Другото е, че първата огромна галерия от сбирката на Божков беше показана в Националния исторически музей пред голяма определена аудитория, и там беше и той като министър, и шефът на Историческия музей също. Само няколко месеца преди Божков да бъде не разгласен, а просто пропъден, той имаше галерия в Националната изложба. Тогава тази галерия беше някак си законна. Всъщност, трябваше първо Божков да бъде пропъден, с цел да се сетим, че тази сбирка е противозаконна. Много чудноват акт. Толкова години беше законна, появи се в цяла Европа, в Москва даже, в Брюксел, доколкото си припомням, с изложбата се разхождаха видни имена, наши българи, министри ", напомни скулпторът.

" Човек, който работи към авиацията, ми сподели, че има една дребна загадка в системата на граничната ни полиция. Това са полетите през годините на господин Божков и неговите пасажери. Ако някой успее да стигне до тази загадка, там ще излязат едни персони, които са се возили в неговия аероплан, както се качвате в такси на улицата, само че без пари. Там ще видите по какъв начин наподобява предишното ", съобщи още проф. Велислав Минеков.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР