Скептичен съм към реалната идея на колегите да се договорят

...
Скептичен съм към реалната идея на колегите да се договорят
Коментари Харесай

Кирил Петков: ГЕРБ правят моноспектакли, за да стигнат до избори

Скептичен съм към действителната концепция на сътрудниците да се договорят с нас. Имам възприятието, че се вършат моноспектакли, с цел да стигнат до евентуални избори. Днес чух единствено – избори, избори, избори, избори и ще ви дадем някакъв документ в деня на оставката “. Няма логичност.

Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в коментар на оповестения по-рано през днешния ден от Бойко Борисов график за диалозите за ротацията, съобщи на Novini.bg.

 

Малко ме озадачава този график. Озадачава ме, че оценките на акад. Денков за министрите са подготвени от четири седмици и чакаме оценките на Мария Габриел. Нашето предложение беше обещано на ГЕРБ на 20 февруари, преди девет дни. Няма никакъв формален противоположен отговор. В понеделник господин Борисов имаше персонална покана от мен да седнем и да приказваме по всички въпроси. Вместо това, единственото, което разбрах през днешния ден от брифинга им, е, че те ще ни дадат техния документ в деня на оставката, а до тогава единственото, което ще се случва – ще продължат тези моноспекатакли. Няма никакъв смисъл от това.

 

Отговорната позиция е да седнем и да приказваме. Нека да ни предложат техния документ, само че няма смисъл да го дават в деня на оставката. За мен има очевидна тактика нещата да се бавят до последния миг. Защо – не знам, само че в случай че най-после стане неточност, тъй като няма време или се пробват през пресиране на времето да реализират някакви резултати, отговорността ще е тяхна, съобщи Петков.

 

Не виждам никаква причина от през днешния ден до 6 март да чакаме някой да написа документ и както в последните четири седмици, да чакаме госпожа Габриел да даде оценката си за министрите, все едно датата 6 март е изненадваща. Ние я знаехме отпреди девет месеца, уточни съпредсеадтелят на ПГ на " Продължаваме промяната - Демократична България ".

 

Сега имаме нова дата – 8 март, след оставката. Не ви ли се коства необичайно да поискате за два дни – от оставката до 8 март, да се договаряния всичко, а в последните девет дни да няма нито един фиктивен диалог, а в последните дни даже да не ни се отговори на поканата.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР